Rick Steekelenburg (1994)

Bijna heel mijn leven heb ik al last van het prikkelbaar darm syndroom.

Mijn darmen hadden zo zijn ups en downs de ene dag niks aan de hand vol energie en kip lekker in me vel, de anderen dag moe hoofdpijn buikkrampen en moest ik tussen de middag een dutje doen om de dag door te komen. De klachten werden weer steeds erger dus er moest wat veranderen.

Nou heb ik in het verleden een aantal anderen diëten geprobeerd, maar die sloegen niet aan of waren te extreem om vol te houden voor mij.

Toen ben ik aan het Googelen geslagen en gezocht naar een diëtist die gespecialiseerd is in PDS klachten. Zo ben ik bij Westland-Gezond terecht gekomen. Ik heb een afspraak gemaakt voor een informatiegesprek en zo aan het traject begonnen. Ik ben er helemaal blank ingegaan, omdat ik geen idee had wat ik moest verwachten aangezien ik al een aantal anderen diëtisten had gehad en niks echt heeft geholpen voor mij.

Tijdens het informatiegesprek onder genot van een kopje koffie, had ik er gelijk een goed gevoel over, was ik op mijn gemak en voelde meteen een klik met Yvon.

Het fijne aan het traject vind ik de begeleiding en de communicatie, als je een vraag hebt of ergens niet uitkomt kan je altijd appen of een mailtje sturen en heb je binnen no time antwoord zodat je verder kunt. En dat er eens in de zo veel weken een gesprek plaats vindt over hoe het gaat en waar je tegen aanloopt om het gestelde doel te behalen.

Het doel wat ik met Yvon heb gesteld tijdens het eerste gesprek is zeker gehaald,

We hadden als doel de klachten drastisch te verminderen en een aantal kilo af te vallen. De klachten die ik had, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikkrampen zijn flink verminderd. En waar ik eerst elke dag tussen de middag of aan het eind van een werk dag moest slapen, is dat nu nog maar één keer per week.

Ik heb geleerd wat ik wel en niet kan eten/ drinken en heb zo een levensstijl gecreëerd die heel goed is vol te houden. En als ik een keer zin heb in iets waar ik niet zo goed tegen kan, weet ik in ieder geval waar de klachten vandaan komen. 

 

Einde verhaal: ik ben bijna klachtenvrij en zit een stuk lekkerder in mijn vel. Dank je wel Yvon!

Rick Steekelenburg (1994)