PDS

Prikkelbare Darm Syndroom

Ongeveer 1 op de 8 mensen heeft in meer of mindere mate last van PDS en 75% daarvan is vrouw. Het is een vervelende aandoening waarbij de klachten per persoon verschillen. De meest herkenbare klacht is een zeurende, krampende of stekende pijn in de buik. Andere klachten die veel voorkomen zijn gasvorming, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Maar ook vermoeidheid en hoofdpijn kan hieruit voortkomen.

Leefstijl kan een behoorlijke invloed hebben op de klachten. Als de factoren voeding, beweging en stress met elkaar in balans zijn, houdt dit de klachten het meest onder controle. Deze balans kan voor iedereen anders zijn, waarom het vaak erg prettig is hier hulp bij te krijgen.

Tijdens de behandeling wordt je gevraagd een klachtendagboek bij te houden, zodat er meer inzicht komt in jouw leefpatroon. Wil jij nu eindelijk eens begrepen worden en ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan met een advies welke bij jouw past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek. Op naar een leuker leven met minder klachten!

Yvon van de Wetering-Vreugdenhil (diëtiste en personal trainer) heeft zich gespecialiseerd in PDS. ‘Ik ben ervan overtuigd dat mensen met PDS door middel van een afgestemd voedingspatroon en een gezondere leefstijl veel minder klachten kunnen ervaren. Hierdoor kunnen ze veel plezieriger door het leven gaan. Daar wil ik graag bij helpen!’
Wil je meer weten over PDS, kijk dan op www.pdsb.nl.

image

Op weg naar een gezondere leefstijl!