Prikkelbare Darm Syndroom

Yvon van de Wetering-Vreugdenhil heeft zich gespecialiseerd in PDS

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Heb jij veel darmklachten en ben je dit zat? Wij bekijken jouw persoonlijke situatie en overleggen samen met jou hoe we de behandeling gaan inzetten. Gaan we voor een optimalisatie van jouw voedings- en bewegingspatroon of is dit al redelijk op orde en gaan we aan de slag met het FODMAP dieet.

Tijdens dit dieet elimineren we 5 verschillende soorten fodmaps (suiker) voor ongeveer vier tot zes weken. Vervolgens herintroduceren we om en om de fodmaps waardoor jij goed kan herleiden waar je klachten van hebt.

Vervolgens zorgen we dat jij een optimaal voedingspatroon hebt met alle voedingswaarden die je nodig hebt, met minder klachten en de touwtjes in jouw handen!

Wat is het prikkelbare darm syndroom?

Ongeveer 1 op de 8 mensen heeft in meer of mindere mate last van PDS en 75% daarvan is vrouw. Het is een vervelende aandoening waarbij de klachten per persoon verschillen.

De meest herkenbare klacht is een zeurende, krampende of stekende pijn in de buik. Andere klachten die veel voorkomen zijn gasvorming, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Maar ook vermoeidheid en hoofdpijn kan hieruit voortkomen.

Leefstijl kan een behoorlijke invloed hebben op de klachten. Als de factoren voeding, beweging en stress met elkaar in balans zijn, houdt dit de klachten het meest onder controle. Deze balans kan voor iedereen anders zijn, waarom het vaak erg prettig is hier hulp bij te krijgen.

Gespecialiseerd

Yvon van de Wetering-Vreugdenhil heeft zich gespecialiseerd in PDS.

‘Ik ben ervan overtuigd dat mensen met PDS door middel van een afgestemd voedingspatroon en een gezondere leefstijl veel minder klachten kunnen ervaren. Hierdoor kunnen ze veel plezieriger door het leven gaan. Daar wil ik graag bij helpen!’

Op weg naar een gezondere leefstijl!

Maak een afspraak in onze online agenda. Of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken