Diëtist

Wij begeleiden al ruim 10 jaar met veel plezier onze cliënten op weg naar een gezondere leefstijl.

De diëtisten van Westland Gezond

We zien als diëtisten regelmatig cliënten die al van alles hebben geprobeerd. Veel diëten zijn langsgekomen, het jojo-effect kennen de meesten wel, en hoe men ongeveer gezond moet eten is wel bekend.

Helaas werken standaard diëten op de lange termijn niet. Vaak is er de wens het gewicht deze keer op en gezonde manier te willen verliezen, waarbij de leefstijl aangepast moet worden voor blijvend resultaat. Dit is niet makkelijk, dus een steuntje in de rug is heel prettig.

Ben jij gemotiveerd dit keer echt met je leefstijl aan de slag te gaan? Dan helpen we je graag. Onze specialisaties lees je hieronder.

Specialisaties

Jong en fit

Ook jongere mensen die nog niet zoveel hebben ‘gelijnd’ zien we regelmatig. Dit vinden wij als diëtisten heel prettig vinden, zodat we je direct naar een gezonde leefstijl kunnen begeleiden, waar je levenslang plezier van hebt.

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Heb jij veel darmklachten en ben je hier wel een keer klaar mee? Wij bekijken jouw persoonlijke situatie en overleggen samen met jou hoe we de behandeling gaan inzetten. Gaan we voor een optimalisatie van jouw voedings- en bewegingspatroon? Is dit al redelijk op orde? Dan gaan we aan de slag met het FODMAP dieet.

Tijdens dit dieet elimineren we 5 verschillende soorten fodmaps (suiker) voor ongeveer vier tot zes weken. Vervolgens herintroduceren we om en om de fodmaps waardoor jij goed kan herleiden waar je klachten van hebt. Vervolgens zorgen we dat jij een optimaal voedingspatroon hebt met alle voedingswaarden die je nodig hebt, met minder klachten en de touwtjes in jouw handen!

meer info pds

Kinderen

Deze doelgroep zien we graag. Helaas hebben behoorlijk wat kinderen klachten met betrekking tot hun voeding. Onze kinderdiëtist Kelsey helpt de kids en hun ouders op weg naar wat voor hun het beste patroon is. Zij neemt de twijfels bij de ouders weg.

Meer info Kinderdiëtist

Wens tot gewichtsdaling

Een te hoog gewicht geeft meer kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Bij een te hoog gewicht wordt er dus geadviseerd om af te vallen. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken…

Allereerst staan wij achter een gezond afval proces. Dus zonder shakes, aparte producten of heel weinig eten. Je gaat onder onze begeleiding een gezond afval proces aan door aanpassingen te brengen in je voeding, met gezonde dagelijkse producten die je gewoon in de supermarkt vindt en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Ook zal er gekeken worden om je beweging te verhogen en wordt de invloed van aanwezige spanning/stress gepeild en aangepakt. Het is belangrijk om te weten dat deze aanpassing in je leefstijl niet voor tijdelijk zal zijn. Je zal een leefstijlverandering creëren die je blijvend kan gaan aanhouden. Daarnaast krijg je handvatten mee hoe om te gaan met feestjes, verjaardagen, weekenden, daagjes weg etc. Uiteindelijk ben je instaat om je aangeleerde gezonde leefstijl zelfstandig te gaan aanhouden en dus je gezonde gewicht te behouden.

Wens tot gewichtsstijging

Een te laag gewicht brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee omdat er grote kans is op een tekort aan voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. De afweer gaat dan achteruit en je kan lusteloos en moe gaan voelen. Het lichaam gebruikt reservevoorraden uit vet- en spierweefsel. Hierdoor wordt het vet- en spierweefsel afgebroken. Vooral de afbraak van spierweefsel is nadelig. Als het ondergewicht lang aanhoudt neemt bovendien de kans op botbreuken toe.

Ondergewicht is vast te stellen met de Body Mass Index (BMI) en het meten van de middelomtrek. Je hebt ondergewicht bij een BMI onder de 18,5. Met de diëtisten van Westland-Gezond zal je heel geleidelijk en op een gezonde manier je gewicht langzaam omhoog gaan brengen tot een gezond gewicht. Je zal merken dat je meer energie krijgt en je bouwt je weerstand op. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Zwangere vrouwen of vrouwen met kinderwens

In de praktijk zien wij steeds meer zwangere vrouwen die op een gezonde manier de zwangerschap door willen komen.

Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor de baby. Ook moeders die in een eerdere zwangerschap meer dan de nodige kilo’s aan zijn gekomen, willen het vaak niet weer zover laten komen.
Bij een gezond gewicht en een fitte leefstijl heb je ook minder kans op klachten tijdens de zwangerschap en verloopt de bevalling vaak ook soepeler.
Gezond eten is dus belangrijk, maar afvallen is niet handig. Weet je niet zo goed wat wel en niet verstandig is tijdens de zwangerschap? Wij helpen je graag.

Ook vrouwen die graag zwanger willen worden doen er goed aan op hun voedingspatroon te letten. Een gezonde leefstijl en een gezond gewicht kan bijdragen aan een succesvolle zwangerschap.

In samenwerking met verloskundige praktijk de Vaart uit ’s-Gravenzande, Klein en Puur verloskunde uit De Lier en verloskundigenpraktijk Portland bieden we periodiek voorlichting aan over voeding rondom de zwangerschap.

meer info voorlichting zwangerschap
voedingsadvies en werkwijze diëtist

Kwaliteit geregistreerd en zorgverzekeraar

Alle diëtisten van Westland-Gezond zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om geregistreerd te mogen staan, volgen wij regelmatig nascholingen en trainingen. Hiermee voldoen we aan de eisen van de zorgverzekeraars. Echter hebben wij geen contracten met zorgverzekeraars. Met een restitutiepolis wordt onze hulp in de basisverzekering rond de 200 euro vergoed. Bij een naturapolis kan dit minder zijn. Houd ook rekening met het eigen risico. Indien je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je meer terug krijgt van de verzekeraar. Informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar.

Een afspraak maken bij de diëtist

Je kunt bij één van onze diëtisten ook bij ons terecht voor:

resultaten

Na een eye-opener in juni ben ik bij Westland Gezond de OCM training gaan volgen en onder de fijne leiding van Yvon en Jennifer ben ik veel fitter en ook al 15 kilo kwijt.
Sylvia Van Riel
Sylvia Van Riel
2023-03-05
Leuk, gezellig en bekwaam team dat graag met je meedenkt hoe je fitter én gezonder kan worden. Zijn goed in motiveren en geven leuke afwisselende lessen die heel eenvoudig afgestemd kunnen worden naar niveau van de individuele sporters.
Danny van Aalst
Danny van Aalst
2023-02-28
Inmiddels sporten we als gezin (2 ouders, drie pubers) al een jaar bij Westland gezond. De trainingen die we overwegend van Kelsey zijn leuk, speels, goed op ieders niveau en er is inbreng voor de kinderen. (wat helpt in de motivatie om te gaan). Ook als een van de kinderen even geen zin heeft, weet Kelsey er wel zo'n draai aan te geven dat we toch met zijn allen eindigen. Al met al hele fijne begeleiding (ook voor voedingsadvies).
Annemiek Verhoeven
Annemiek Verhoeven
2023-02-20
Bij Westland gezond heb ik ervaring met zowel een voedingsadvies traject als met deelname aan de bootwalk. Wat betreft het voedingsadvies werd er goed gekeken naar wat er nodig en mogelijk was. Wanneer iets niet haalbaar bleek, werd er opnieuw gekeken hoe we iets konden aanpakken om het doel te behalen. Het advies was professioneel en deskundig. De bootwalks zijn altijd fijne trainingen die goed weggezet worden. De groep is zeer gevarieerd, maar het is altijd uitdagend voor alle deelnemers. Bij klachten waardoor een oefening niet uitgevoerd kan worden, wordt er in overleg gekeken wat er als alternatief gedaan kan worden. De dames zijn ook altijd enthousiast!
Aileen
Aileen
2021-06-23
Ik doe wekelijks mee met de bootwalk in Rhoon. Echt top, heel fijn en op maat begeleiding. Fijne trainer! Erg enthousiast
Esther Kolpa
Esther Kolpa
2021-06-23
Een lange tijd met PDS klachten gelopen, maar door de perfecte begeleiding zijn m'n darmen weer rustig geworden. Je merkt dat ze veel ervaring en specialisatie hebben met het Fodmap dieet! Blijft niet langer lopen met je klachten Westland Gezond helpt je de goede richting naar een kwalitatief beter leven!
Rob Louter
Rob Louter
2021-06-22
Yvon is een heel fijn mens om mee samen te werken. Ze denkt mee, geeft tips, en is een grote stimulans!
Roos van der Wardt
Roos van der Wardt
2016-11-23
Yvon gaat gedreven en enthousiast te werk. Ze heeft een groot empathisch vermogen en denkt ook echt mee uit jouw oogpunt. Samen zijn we erin geslaagd om dichter bij mijn streefgewicht te komen. Yvon kwam met veel handige tips op de proppen en bleef me aanmoedigen en actief meedenken over oplossingen als het moeilijk werd. Ook via de mail is ze goed bereikbaar en geeft ze graag advies en tips. Als ik het mocht overdoen, zou ik opnieuw voor begeleiding van Yvon kiezen.
Veerle Van Mol
Veerle Van Mol
2016-08-23
Vorig jaar mei heb ik bij Yvon aangeklopt voor hulp. Ik ben al een tijdje bezig om wat kilo's kwijt te raken en was naar mijn idee al op de goede weg, maar toch lukte het mij niet af te vallen. Yvon heeft laten zien waar je op moet letten zoals bijvoorbeeld suikers. en welke prodicten je beter kan vervangen door een gezonder alternatief. Ook had ik soms last van trillingen en een raar gevoel. Door voor de juiste producten te kiezen en met regelmaat iets te eten heb ik dit gevoel niet meer gehad en ben ik inmiddels 15 kilo kwijt. Het gaat bij mij moeizaam, maar toch wist Yvon mij elker keer weer te motiveren. Zo had ik al jaren niet gefietst en nu fiets ik 3 x in de week naar me werk!
Linda Dijkhuizen
Linda Dijkhuizen
2016-07-22

Op weg naar een gezondere leefstijl!

Maak een afspraak in onze online agenda. Of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken