Diëtist

Wij begeleiden al ruim 10 jaar met veel plezier onze cliënten op weg naar een gezondere leefstijl.

De diëtisten van Westland Gezond

We zien als diëtisten regelmatig cliënten die al van alles hebben geprobeerd. Veel diëten zijn langsgekomen, het jojo-effect kennen de meesten wel, en hoe men ongeveer gezond moet eten is wel bekend.

Helaas werken standaard diëten op de lange termijn niet. Vaak is er de wens het gewicht deze keer op en gezonde manier te willen verliezen, waarbij de leefstijl aangepast moet worden voor blijvend resultaat. Dit is niet makkelijk, dus een steuntje in de rug is heel prettig.

Ben jij gemotiveerd dit keer echt met je leefstijl aan de slag te gaan? Dan helpen we je graag. Onze specialisaties lees je hieronder.

Specialisaties

Jong en fit

Ook jongere mensen die nog niet zoveel hebben ‘gelijnd’ zien we regelmatig. Dit vinden wij als diëtisten heel prettig vinden, zodat we je direct naar een gezonde leefstijl kunnen begeleiden, waar je levenslang plezier van hebt.

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Heb jij veel darmklachten en ben je hier wel een keer klaar mee? Wij bekijken jouw persoonlijke situatie en overleggen samen met jou hoe we de behandeling gaan inzetten. Gaan we voor een optimalisatie van jouw voedings- en bewegingspatroon? Is dit al redelijk op orde? Dan gaan we aan de slag met het FODMAP dieet.

Tijdens dit dieet elimineren we 5 verschillende soorten fodmaps (suiker) voor ongeveer vier tot zes weken. Vervolgens herintroduceren we om en om de fodmaps waardoor jij goed kan herleiden waar je klachten van hebt. Vervolgens zorgen we dat jij een optimaal voedingspatroon hebt met alle voedingswaarden die je nodig hebt, met minder klachten en de touwtjes in jouw handen!

meer info pds

Kinderen

Deze doelgroep zien we graag. Helaas hebben behoorlijk wat kinderen klachten met betrekking tot hun voeding. Onze kinderdiëtist Kelsey helpt de kids en hun ouders op weg naar wat voor hun het beste patroon is. Zij neemt de twijfels bij de ouders weg.

Meer info Kinderdiëtist

Wens tot gewichtsdaling

Een te hoog gewicht geeft meer kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Bij een te hoog gewicht wordt er dus geadviseerd om af te vallen. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken…

Allereerst staan wij achter een gezond afval proces. Dus zonder shakes, aparte producten of heel weinig eten. Je gaat onder onze begeleiding een gezond afval proces aan door aanpassingen te brengen in je voeding, met gezonde dagelijkse producten die je gewoon in de supermarkt vindt en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Ook zal er gekeken worden om je beweging te verhogen en wordt de invloed van aanwezige spanning/stress gepeild en aangepakt. Het is belangrijk om te weten dat deze aanpassing in je leefstijl niet voor tijdelijk zal zijn. Je zal een leefstijlverandering creëren die je blijvend kan gaan aanhouden. Daarnaast krijg je handvatten mee hoe om te gaan met feestjes, verjaardagen, weekenden, daagjes weg etc. Uiteindelijk ben je instaat om je aangeleerde gezonde leefstijl zelfstandig te gaan aanhouden en dus je gezonde gewicht te behouden.

Wens tot gewichtsstijging

Een te laag gewicht brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee omdat er grote kans is op een tekort aan voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. De afweer gaat dan achteruit en je kan lusteloos en moe gaan voelen. Het lichaam gebruikt reservevoorraden uit vet- en spierweefsel. Hierdoor wordt het vet- en spierweefsel afgebroken. Vooral de afbraak van spierweefsel is nadelig. Als het ondergewicht lang aanhoudt neemt bovendien de kans op botbreuken toe.

Ondergewicht is vast te stellen met de Body Mass Index (BMI) en het meten van de middelomtrek. Je hebt ondergewicht bij een BMI onder de 18,5. Met de diëtisten van Westland-Gezond zal je heel geleidelijk en op een gezonde manier je gewicht langzaam omhoog gaan brengen tot een gezond gewicht. Je zal merken dat je meer energie krijgt en je bouwt je weerstand op. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Zwangere vrouwen of vrouwen met kinderwens

In de praktijk zien wij steeds meer zwangere vrouwen die op een gezonde manier de zwangerschap door willen komen.

Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor de baby. Ook moeders die in een eerdere zwangerschap meer dan de nodige kilo’s aan zijn gekomen, willen het vaak niet weer zover laten komen.
Bij een gezond gewicht en een fitte leefstijl heb je ook minder kans op klachten tijdens de zwangerschap en verloopt de bevalling vaak ook soepeler.
Gezond eten is dus belangrijk, maar afvallen is niet handig. Weet je niet zo goed wat wel en niet verstandig is tijdens de zwangerschap? Wij helpen je graag.

Ook vrouwen die graag zwanger willen worden doen er goed aan op hun voedingspatroon te letten. Een gezonde leefstijl en een gezond gewicht kan bijdragen aan een succesvolle zwangerschap.

In samenwerking met verloskundige praktijk de Vaart uit ’s-Gravenzande, Klein en Puur verloskunde uit De Lier en verloskundigenpraktijk Portland bieden we periodiek voorlichting aan over voeding rondom de zwangerschap.

meer info voorlichting zwangerschap
voedingsadvies en werkwijze diëtist

Kwaliteit geregistreerd en zorgverzekeraar

Alle diëtisten van Westland-Gezond zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om geregistreerd te mogen staan, volgen wij regelmatig nascholingen en trainingen. Hiermee voldoen we aan de eisen van de zorgverzekeraars. Echter hebben wij geen contracten met zorgverzekeraars. Met een restitutiepolis wordt onze hulp in de basisverzekering rond de 200 euro vergoed. Bij een naturapolis kan dit minder zijn. Houd ook rekening met het eigen risico. Indien je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je meer terug krijgt van de verzekeraar. Informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar.

Een afspraak maken bij de diëtist

Je kunt bij één van onze diëtisten ook bij ons terecht voor:

resultaten

Ik ben erg tevreden met de begeleiding van Kelsey. Ze heeft me op een leuke en gezonde manier geholpen om snel mijn gewenste resultaten te bereiken en te behouden. Kelsey houdt alles goed in de gaten en geeft waardevolle tips. Ze blijft ook motiveren en doorvragen, en het is geen probleem om hulp te krijgen tussen de afspraken door. Via WhatsApp kun je gemakkelijk vragen stellen of advies vragen, en er wordt snel gereageerd. Kelsey is vriendelijk maar duidelijk, precies wat ik nodig had. Dank je wel! Ik zal jullie zeker aanbevelen aan mijn kennissen die ook hun levensstijl willen veranderen.
Mariusz Kronhof
Mariusz Kronhof
2024-03-13
Leuk, gezellig en bekwaam team dat graag met je meedenkt hoe je fitter én gezonder kan worden. Zijn goed in motiveren en geven leuke afwisselende lessen die heel eenvoudig afgestemd kunnen worden naar niveau van de individuele sporters.
Danny van Aalst
Danny van Aalst
2024-02-22
Fijne mensen met kennis van zaken
Barry Van der helm
Barry Van der helm
2024-02-13
Erg goede diëtiste! Geven je goede voedingsadviezen! En je kan er nog sporten ook!!
Johan dijkxhoorn
Johan dijkxhoorn
2024-01-31
Fijne training op je eigen niveau!
Debby Gardien
Debby Gardien
2024-01-27
Geweldig bedrijf!
Demi van den Berg
Demi van den Berg
2024-01-25
Na een eye-opener in juni ben ik bij Westland Gezond de OCM training gaan volgen en onder de fijne leiding van Yvon en Jennifer ben ik veel fitter en ook al 15 kilo kwijt.
Sylvia Van Riel
Sylvia Van Riel
2023-03-05

Op weg naar een gezondere leefstijl!

Maak een afspraak in onze online agenda. Of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken