Samen fit

Productiviteitsverlies en verzuim zorgen in het bedrijfsleven voor enorme kosten die oplopen in de tientallen miljoenen euro’s per jaar. Daarnaast hebben we te maken met de stijging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Het is voor zowel voor de medewerkers als het bedrijf belangrijk, nu én in de toekomst, iedereen zo lang mogelijk gezond, fit en productief te houden.

‘Vitale bedrijven hebben de toekomst’

Dit is de slogan van ons Samen-Fit Vitaliteitsprogramma. Door te investeren in de gezondheid van jouw werknemers verbeter je niet alleen de individuele gezondheid, productiviteit en creativiteit. Ook werk je aan de onderlinge teamspirit en uiteindelijk aan de vitaliteit van je gehele bedrijf! Een vitaliteitsprogramma, van klein tot groot, is in deze tijd onmisbaar binnen jouw onderneming.

Vitaal scan

Wij van Westland-Gezond hebben een vitaal scan ontwikkeld. Deze scan duurt 5-10 minuten en geeft inzicht in de huidige situatie van de organisatie m.b.t. vitaliteit. Daarnaast zet het tot denken betreft de invulling van vitaliteit binnen de organisatie voor in de toekomst. Wij ondersteunen graag bij het verder vormgeven hiervan!’

start nu de scan

ons verhaal

Yvon van de Wetering

Mijn naam is Yvon van de Wetering – Vreugdenhil en eigenaar van Westland-Gezond. Ik sta voor professionaliteit, snel schakelen en doe mijn werk vol passie en energie.

Ik vind het belangrijk écht mee te denken welk vitaliteitsprogramma het beste past binnen de organisatie. Dit traject is binnen elke organisatie anders en vraagt aandacht van beide partijen.

Door onze ontwikkelde tools zorgen we ervoor dat jouw organisatie het juiste pad bewandeld.
Eén ding is zeker! Aan motivatie en bevlogenheid geen gebrek.

Met mijn team hebben we de missie heel werkend Westland en omstreken gezond en fit te krijgen!

vitaliteitsprogramma samen fit
Download de brochure

Deze bedrijven zijn fit voor de toekomst

Vitale bedrijven hebben de toekomst

Ons Samen-Fit vitaliteitsprogramma bestaat uit verschillende onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten en elkaar hierdoor versterken. Ze zorgen voor een goede mix tussen actieve en informatieve activiteiten en hebben een goede balans tussen de thema’s voeding, gezondheid en leefstijl.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Een onderdeel van ons vitaliteitsprogramma Samen-Fit is de PMO (Preventief Medisch onderzoek). Wij noemen deze liever health check, omdat deze verder gaan dan slechts het checken van de gezondheid van de desbetreffende medewerker.

De gesprekken zijn individueel en wat besproken wordt blijft tussen de coach van Westland-Gezond en de medewerker. Wel is het mogelijk om als directeur of HR-manager een anoniem resultatenrapport van ons te ontvangen. Tijdens deze health check worden diverse testen afgenomen zoals een bloeddruk-, cholesterol-, en bloedsuikertest. Een conditietest en beeldschermonderzoek zijn optioneel.

Daarnaast wordt er gemeten en gewogen en komt het huidige voedings-, bewegings- en ontspanningspatroon uitgebreid aan bod. Tenslotte worden er persoonlijke doelen opgesteld en krijgt de medewerker voldoende handvatten aangereikt om deze doelen te behalen. Om de health check optimaal te kunnen benutten wordt voorafgaand aan deze health check een vragenlijst gestuurd naar de medewerkers om ons inzicht te geven in de huidige leefstijl en persoonlijke behoeften.

Workshop voeding

Wij als diëtisten zijn dagelijks bezig met gezonde voeding. Voldoende afwisseling met de juiste voedingsstoffen vormen de basis van onze dag. Dit zorgt ervoor dat we dagelijks vol energie aan de slag kunnen! Tijdens onze voedingsworkshops dragen we in een interactieve en gezellige sfeer onze kennis over. Bewustwording is de eerste stap naar verandering! Open de brochure voor meer informatie.

Sport en bewegen

Beweeg jij minimaal 5 dagen in de week 30 minuten per dag? Breng jij je ademhaling minimaal 3 keer 20 minuten per week omhoog?

Veel medewerkers halen deze norm niet. Vergroot de teambuilding! Laat medewerkers kennis maken met verschillende onderdelen en zorg meteen voor fittere en productievere medewerkers met een sportactiviteit in teamverband.
Denk aan bootcamp, bootwalk, hardlooptrainingen, ontspanningslessen, yoga, pilates en broga, trefbal, voetbal en apenkooien of sporten bij Westland-Gezond in de studio. Open de brochure voor meer informatie.

Kookworkshops

Wil jij ook gezonder eten, maar heb je geen zin om uren in de keuken te gaan staan? Dat snappen wij, maar het kan ook anders! Tijdens een kookworkshop leer je namelijk snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd te maken. Werk samen met je collega’s om een lekkere, gezonde maaltijd te maken. Misschien komen jullie ook nog op toffe ideeën waar je tijdens de vergadering van vanmiddag niet op kwam! Twee vliegen in één klap!

Onderwerpen van de kookworkshops kunnen zijn: Gezonde lunch, Italiaanse avond, Sushi, Tapas, Fruitinname en smoothies of Sla je slag. Je leest hierover meer in onze brochure.

Werk-privébalans trainingen

Druk, stress, slaap, piekeren of gewoon benieuwd naar meer balans tussen werk en privé. In 5 trainingen ontvangen de werknemers de tools en praktische materialen om mee aan de slag te gaan. De onderwerpen in de trainingen zijn
onder andere chronische stress, werk-privé balans en ontspanning, slaap, piekeren en een positieve mindset.

Tijdens de trainingen worden werknemers onder andere in groepsverband aangeleerd om meer bewust te zijn van de eigen gedachten, emoties en gedrag. Hierdoor wordt de communicatie binnen het bedrijf actiever en ervaren medewerkers minder stress en meer controle, waardoor zij ook bewuster kunnen handelen naar hun omgeving toe. Door daarnaast ook een open houding aan te leren, nieuwsgierigheid te stimuleren en meer aandacht te geven aan
henzelf en anderen wordt de sfeer op het werk verbeterd.

Stoppen met roken 

Medewerkers die roken kosten een bedrijf gemiddeld €4500,- per jaar extra. Het verzuim ligt 1,4% tot 3,4% hoger en bij een rookpauze van 30 minuten per dag werkt een rokende medewerker 18,75 werkdagen minder dan een niet rokende medewerker. Maar voor de medewerker heeft het stoppen met roken een belangrijk gevolg.

De medewerker is vitaler, krijgt meer energie, merkt een verbetering van de ademhaling en wordt gezonder oud. Onder begeleiding stoppen met roken
maakt de slagingskans om te stoppen met roken aanzienlijk groter. Onze methode om te stoppen met roken is wetenschappelijk onderbouwd en kan in groepsverband en/of in combinatie individueel. Lees hierover meer in onze brochure.

Werkplekonderzoek

Ruim 33% van werkend Nederland geeft aan lichamelijke klachten te hebben als gevolg van hun werk (de werkplek, de werkomgeving of de werkzaamheden). Nek-, schouder en rugklachten zijn veelgenoemd. Bij mensen die werken in een
magazijn, werkplaats of op het buitenterrein is dat zelfs zo’n 40%. Het belemmert hen sterk in hun dagelijks werk.

Met ons werkplekonderzoek ‘Zit je er gezond bij’ krijgen medewerkers tips en adviezen over de juiste houding voor achter hun bureau of andere werkplek. Ook worden lichamelijke klachten direct aangepakt en wordt er gekeken of er hulpmiddelen nodig zijn om veiliger te kunnen werken. Je leest hierover meer in onze brochure.

Ambitiemonitor

Dit is dé gespreksstarter om structuur te geven aan ontwikkeling voor de medewerker, het team en de organisatie! Het resultaat? Structuur in ontwikkelen, verbinden met je medewerker, vitaliteit op de agenda, terugdringen van ziekteverzuim. Lees hierover meer in de brochure.

Code 95

Zijn er vrachtwagenchauffeurs in dienst welke punten moeten halen voor hun code 95? Dan kunnen ze onze CBR goedgekeurde trainingen leefstijl en fysieke belasting volgen.

Leefstijl 
Voeding, beweging, stress, roken en alcohol zijn allemaal factoren die te maken hebben met leefstijl. Beroepschauffeurs hebben vaak te maken met uitdagingen op de weg. Denk bijvoorbeeld aan het vele zitten en de vette snacks in de tankstations. Hoe zorgen zij ervoor fit en gezond op de weg te blijven? Deze cursus biedt chauffeurs inzicht over hun huidige leefstijl en geeft praktische tips over voeding en beweging voor een gezonde rit. Een interactieve cursus met een vaak gehoorde reactie; “Ik kan direct met de tools aan de slag!”.

Fysieke belasting
Beroepschauffeurs hebben dagelijks te maken met lichamelijke inspanningen. Tijdens het laden en lossen bijvoorbeeld maar ook het te lang zitten achter het stuur en de trillingen tijdens het rijden. Eigenlijk heeft de chauffeur bij iedere handeling te maken met een “fysieke belasting”. Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op de risico’s van overbelasting van het lichaam en hoe we dit zoveel mogelijk kunnen tegengaan om klachten op deze manier te voorkomen.

Op weg naar een gezondere leefstijl!

Maak een afspraak in onze online agenda. Of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken