Workshop voeding

Wij als diëtisten zijn dagelijks bezig met gezonde voeding. Voldoende afwisseling met de juiste voedingsstoffen vormen de basis van onze dag. Dit zorgt ervoor dat we dagelijks vol energie aan de slag kunnen! Tijdens onze voedingsworkshops dragen we in een interactieve en gezellige sfeer onze kennis over. Bewustwording is de eerste stap naar verandering!

Het onderwerp gezondheid is hot! Maandelijks komen er boeken uit of lees je informatie op internet over hoe je gezonder kunt gaan leven. Regelmatig spreekt de inhoud van deze informatie elkaar tegen. Logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Tijdens deze interactieve workshop over leefstijl, gezondheid, beweging en voeding gaan we terug naar de basis.

Wat zijn de ingrediënten van een gezonde leefstijl. Dus niet ‘wat mag je allemaal niet’, maar ‘hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit’. Er worden tips en adviezen gegeven en vragen zijn zeker welkom.

Neem contact op
workshop Voeding
workshop Voeding en sport

Workshop voeding en sport

De juiste voeding voor een optimale work-out.

Eén van de meest gekozen workshops is de Voeding & Sport workshop. Want hoe belangrijk is het om je lichaam optimaal te voeden bij intensieve inspanning?

De workshop gaat niet alleen in op voedingskeuzes voor, tijdens en na de training maar ook over de verschillen in sportdranken en de bijbehorende effecten hiervan. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor vragen.

Meer workshops

Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen, we weten allemaal wel dat het belangrijk is om binnen te krijgen.

Maar waarom eigenlijk? En hoeveel eigenlijk? En waar kun je dit eigenlijk het beste vandaan halen? Test je kennis met het door ons ontwikkelde vitamines en mineralen spel!

workshop Vitamines en mineralen

Motivatie en doelen stellen

Een gezonde leefstijl wordt gekenmerkt door de juiste balans. Iedere dag is anders en juist door daar mee om te leren gaan, kun je jouw gezonde leefstijl volhouden. En nee, dat betekent zeker niet dat je altijd ‘nee’ moet zeggen tegen dat stukje taart wanneer één van jouw collega’s jarig is.

Gedurende deze workshop maak je jouw eigen leefstijlplan; hoe ga jij om met vakanties, verjaardagen, etentjes, etc. zonder terug te vallen?

Workshop Motivatie en doelen stellen

Ziektebeelden

Iedereen heeft tegenwoordig wel iemand in zijn of haar omgeving met diabetes of een te hoog cholesterol. En dit zijn slechts twee voorbeelden van voedingsgerelateerde ziekten.

Tijdens de workshop Ziektebeelden leer je meer over de verschillende voedingsgerelateerde ziektebeelden, de gevolgen ervan maar vooral ook het voorkomen ervan. Want voorkomen is nou eenmaal beter dan genezen!

Workshop ziektebeelden

Voeding ontleden; eiwitten, koolhydraten, vetten en alcohol

Voor deze workshop hoef je geen witte laboratoriumjas aan, zo ver gaat het ontleden namelijk ook weer niet! Je leert met deze workshop voeding te ‘ontleden’ in eiwit, koolhydraten, verzadigde en onverzadigde vetten en meer.

Daarnaast leer je ook wat deze voedingswaarden precies voor jouw lichaam betekenen. De workshop wordt actief afgesloten met een verrassend suikerspel. Hoeveel suikerklontjes denk jij dat er in een glas Fanta zit?

workshop Vitamines en mineralen

Leefstijl – en voedingsquiz

Deze leefstijl- en voedingsquiz is vooral heel leuk! Op een speelse manier, namelijk aan de hand van een Kahoot kennisquiz, worden allerlei vragen gesteld en hoe sneller het juiste antwoord wordt gegeven, hoe meer punten je scoort.

Aan het einde van de quiz wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast de juiste portie competitie en fun is deze workshop ook heel leerzaam. Voor iedereen komen er onderwerpen aan bod waar ze nog niet eerder bij stil hebben gestaan.

Workshop Leefstijl - en voedingsquiz

Gezond leven is hartverwarmend

Een voorlichting over het hart en de link naar jouw leefstijl. We weten allemaal dat gezond levenbelangrijk is. We nemen je graag mee naar de kern van dit verhaal en jouw lichaam, namelijk je hart!

De motor van jouw lichaam, de belangrijkste spier die je hebt. Hoe werkt het hart en welke rol spelen cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuiker? Dat kom je te weten tijdens deze workshop!

Gezond leven is hartverwarmend

Workshops op aanvraag

Naast bovenstaande workshops is het ook mogelijk om een eigen workshop samen te stellen aan de hand van een aantal onderwerpen die je graag actiever wilt uitlichten.

Denk bijvoorbeeld aan: verantwoord omgaan met alcohol, het gebruik van zoetstoffen, de effecten van e-nummers, luisteren naar verzadiging, het belang van variatie, het zomaar weglaten van vlees uit de voeding, etc.

workshop Voeding

Op weg naar een gezondere leefstijl!

Maak een afspraak in onze online agenda. Of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Deze bedrijven zijn fit voor de toekomst

vitaliteitsprogramma samen fit
Download de brochure