Werkwijze Diëtist

Vrijblijvend informatiegesprek

Onze werkwijze

Westland-Gezond werkt omdat de behandeling gebaseerd is op een leefstijlverandering. Je leert tijdens het traject wat voor jou de beste voeding is en hoe je daarbij het best kunt bewegen. Je doel wordt hierdoor geleidelijk behaald en door de blijvende aanpassing in jouw voeding- en bewegingspatroon zal je jouw resultaat ook behouden.

image

Tijdens het informatiegesprek wordt kort jouw voeding- en bewegingspatroon geanalyseerd. Tevens worden de verwachtingen van beide partijen doorgesproken en wat Westland-Gezond in jouw situatie zou kunnen betekenen. De doelen worden afgestemd en er wordt gekeken welk traject het beste bij deze doelen aansluit. Dit kan in de vorm van alléén dieetadvies dan wel in combinatie met personal training. Dit gesprek is vrijblijvend en aan de hand van dit gesprek bepaal jij of een traject wordt gestart.

Op het moment dat je besluit het traject te starten volgt het eerste gesprek. Ter voorbereiding van dit gesprek vraagt de diëtiste je drie dagen een voeding- en bewegingsdagboek bij te houden. Aan de hand van de dagboeken wordt er dieper op jouw voeding- en bewegingsgewoonten ingegaan en leert de diëtiste je beter kennen, zodat er gericht advies kan worden gegeven. Daarnaast komen jouw verwachtingen en motivatie ter sprake en wordt er gemeten en gewogen. Tevens wordt er voldoende tijd aan jouw beweegpatroon besteed. Na afloop van het gesprek ontvang je een e-mail met een uitwerking van het gesprek, waaronder jouw ideale dagmenu waarbinnen je kunt leren te variëren

Twee weken na het eerste gesprek volgt het tweede gesprek. Hierin wordt de informatie die je via de mail hebt ontvangen doorgesproken. Daarnaast bespreekt de diëtiste de verdere details van het advies.

Na twee weken volgt er een vervolggesprek welke daarna elke maand terugkomt zolang het traject duurt. Evaluaties, wegen en meten komen  aan de orde. Bij problemen in de praktijk zoekt de diëtiste samen met jou naar oplossingen. Tevens kun je zelf onderwerpen aansnijden waarover je extra informatie wilt, zodat dit bij jouw wensen en behoeften aansluit. Je kunt hierbij denken aan thema’s als voeding en vakantie, uit eten of beweging.

Tijdens een traject is er altijd de mogelijkheid tot mail-, sms- of telefonisch contact. Deze diensten zijn inclusief binnen een traject.

Bij Westland-Gezond kun je natuurlijk terecht voor:

– Overgewicht
– Obesitas
– Prikkelbare darm klachten (FODMAP)
– Mond Gezond
– Personal training
– Lekkerder in je vel!

Maar denk ook aan:

– Gezonde voeding
– Ondergewicht
– Lactose intolerantie
– Hoog cholesterol
– Hoge bloeddruk
– IBD
– Voeding en sport
– Vermoeidheidsklachten

De volgende aandachtspunten zullen tijdens de behandeling centraal staan

– Focus op leefstijlverandering
– Beweging en ontspanning
– Gezonde voeding
– Regelmaat en balans
– Behoud van resultaat

Voor meer informatie over personal training KLIK HIER.
Klik voor meer informatie over onze Privacyverklaring.
Onze algemene voorwaarden vind je hier.

Op weg naar een gezondere leefstijl!