Diëtist

Onze werkwijze

De behandeling van Westland-Gezond werkt, omdat deze gebaseerd is op een leefstijlverandering. Je leert tijdens het traject wat voor jou de beste voeding is en hoe je daarbij het beste kunt bewegen. Je doel wordt hierdoor geleidelijk behaald en door de blijvende aanpassing in je voeding- en bewegingspatroon, kun je jouw resultaat ook eenvoudig behouden.

image

Jouw diëtist vraagt je voorafgaand aan dit gesprek jouw online intakeformulier in te vullen. Tijdens het informatiegesprek wordt kort jouw voeding- en bewegingspatroon geanalyseerd. Tevens worden de verwachtingen van beide partijen doorgesproken en wat Westland-Gezond in jouw situatie zou kunnen betekenen. De doelen worden afgestemd en er wordt gekeken welk traject het beste bij deze doelen aansluit. Dit kan in de vorm van alléén dieetadvies dan wel in combinatie met personal training. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend en aan de hand van dit gesprek bepaal jij of een traject wordt gestart.

Klaar voor de start? Je kunt je ook direct aanmelden voor een eerste gesprek.

Ter voorbereiding van dit gesprek vraagt de diëtist je ten minste drie dagen een online voeding- en bewegingsdagboek bij te houden en jouw online intakeprofiel in te vullen. Aan de hand van de dagboeken wordt er dieper op jouw voeding- en bewegingsgewoonten ingegaan en leert de diëtist je beter kennen, zodat er gericht advies kan worden gegeven. Daarnaast komen jouw verwachtingen en motivatie ter sprake en wordt er gemeten en gewogen. Tevens wordt er voldoende tijd aan jouw beweegpatroon en overige leefstijlaspecten besteed, zoals slaap, ontspanning en stress. Na afloop van het gesprek ontvang je een e-mail met een uitwerking van het gesprek, waaronder jouw ideale dagmenu waarbinnen je kunt leren te variëren.

Twee weken na het eerste gesprek volgt het tweede gesprek. Hierin wordt de informatie die je via de mail hebt ontvangen doorgesproken. Daarnaast bespreekt de diëtist de verdere details van het advies.

Na twee weken volgt er een vervolggesprek welke daarna gemiddeld elke maand terugkomt zolang het traject duurt. Evaluaties, wegen en meten komen  aan de orde. Bij problemen in de praktijk zoekt de diëtist samen met jou naar oplossingen. Tevens kun je zelf onderwerpen aansnijden waarover je extra informatie wilt, zodat dit bij jouw wensen en behoeften aansluit. Je kunt hierbij denken aan thema’s als voeding en vakantie, uit eten of beweging.

Tijdens een traject is er altijd de mogelijkheid tot mail-, sms- of telefonisch contact. Deze diensten zijn inclusief binnen een traject. Optioneel is online begeleiding bij het beoordelen van het voedingsdagboek.

Je kunt alleen achteraf met een specificatienota die Westland-Gezond heeft opgesteld bij je zorgverzekeraar declareren. Het kan zijn dat de verzekeraar om een verwijsbrief van de huisarts vraagt. Wij stellen deze nota aan het einde van het traject, een consult of aan het einde van het kalenderjaar voor je op. Mocht je deze eerder willen ontvangen dan aan het einde van het traject, geef dit gerust bij ons aan. We kunnen de nota opmaken van de afspraken die al hebben plaats gevonden.

Alle diëtisten van Westland-Gezond zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om geregistreerd te mogen staan, volgen wij regelmatig nascholingen en trainingen. Hiermee voldoen we aan de eisen van de zorgverzekeraars, maar wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Met een restitutiepolis wordt onze hulp in de basisverzekering voor 180 euro vergoed, maar bij een naturapolis kan dit minder zijn. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je meer terug krijgt van de verzekeraar. Informeer hiervoor bij een van je diëtisten van Westland-Gezond of bij jouw zorgverzekeraar.

Als diëtist bieden we naast hulp bij gewichtsbeheersing ook begeleiding bij specifieke ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, COPD, crohn, ondergewicht en jicht. Passende voeding kan hierbij uitkomst bieden en klachten verminderen. Ook zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden bij overgewicht, PDS, voeding rondom zwangerschap en een gezonde leefstijl voor kinderen.

De volgende aandachtspunten zullen tijdens de behandeling centraal staan

– Focus op leefstijlverandering en de afname van klachten
– Voeding, beweging, regelmaat en balans
– Slaap, ontspanning, stress
– Behoud van resultaat en persoonlijk advies

Lees meer over onze personal training. 
Lees meer over onze Privacyverklaring.
Lees meer over onze algemene voorwaarden.

Op weg naar een gezondere leefstijl!