Samen-Fit met EFP international

Inleiding

Met ons vitaliteitsprogramma Samen-Fit ligt de focus op het verbeteren van de vitaliteit van de medewerkers binnen een bedrijf. Wij verzorgen meerdere werkzaamheden. Denk hierbij aan health checks met medewerkers, (kook)workshops en sportactiviteiten. We vertellen in deze blog graag wat we binnen het bedrijf EFP International voor activiteiten hebben uitgevoerd en nog steeds elk jaar uitvoeren.

Over EFP International

EFP International is een bedrijf gevestigd in Poeldijk. Dit bedrijf verzorgt iedere dag het beste (internationale) transport van groente, fruit, exoten en andere versproducten. Het behouden van de beste kwaliteit is hierbij van groot belang. Het is een familiebedrijf wat extra waarde hecht aan langdurige relaties en persoonlijke service. Sinds 2022 zijn wij actief binnen EFP International met ons vitaliteitsprogramma.

Kick-off

De medewerkers zijn als eerste kennismaking uitgenodigd voor een Kick-off. Een Kick-off is een live bijeenkomst om de medewerkers warm te maken voor de health checks. Ook geven we een interactieve workshop over voeding. We maken de medewerkers bewust van de invloeden van de producent en geven inzicht in de juiste voeding. De workshop is interactief met stellingen en de medewerkers worden geprikkeld na te denken over hun dagelijkse keuzes in voeding en leefstijl.

Health checks

De health checks worden bij EFP International elke 6 tot 12 maanden ingezet. Voorafgaand aan een eerste health check wordt er een vragenlijst verstuurd naar de medewerker. Door deze vragenlijst krijgen wij een eerste indruk over hoe de huidige leefstijl van de medewerker ervoor staat. Er wordt gevraagd naar medicatie, lichamelijke klachten, roken, voeding, beweging en ook naar stress, slaap en ontspanning. EFP International wilde ook weten wat de medewerkers van de huidige werksfeer en faciliteiten vonden. Ook dit werd duidelijk uit de vragenlijst en kon tijdens de health check besproken worden. Tijdens de health check werd de vragenlijst besproken en stonden wij stil bij de punten die ons opvielen. Er werden algemene tips gegeven voor het verbeteren van de leefstijl en omdat ieder persoon anders is, heeft iedereen persoonlijke adviezen gekregen en zijn er persoonlijke doelen opgesteld. Ook werd er een aantal testen afgenomen om de huidige gezondheid in kaart te brengen (weegschaaltest, middelomtrek, lenigheidstest, bloeddruk, cholesterol en glucose).

Na een halfjaar is de vervolg health check en worden de gemaakte doelen en de adviezen weer geëvalueerd. Dit is van grote meerwaarde. Ook worden de testen opnieuw uitgevoerd en worden er eventueel nieuwe doelen opgesteld om de vitaliteit van de medewerkers te blijven verbeteren.

Workshops

Bij EFP International hebben wij al meerdere workshops mogen geven. De kookworkshop ‘Gezonde lunch’ is er hier één van. Met een groep medewerkers zijn we tijdens lunch tijd met meerdere recepten aan de slag gegaan. Denk aan wraps, couscoussalade, sandwiches, groente/fruit spiesen, etc. Na het koken hebben we dit met elkaar opgegeten en geëvalueerd wat er in de smaak viel en wat minder. Ook werd er gekeken naar wat er nou gezond is aan de maaltijd en wat er eventueel nog beter zou kunnen.

Naast de kookworkshop is er ook een workshop over ontspanning, nachtrust en stress. Tijdens deze actieve workshop maak je kennis met een aantal ontspanningsoefeningen en krijg je daarnaast praktische tips met betrekking tot slaap. Ook vulden de medewerkers een vragenlijst in over hun huidige situatie en wat de doelen zijn op gebied van ontspanning, nachtrust en stress.

Mooie woorden van EFP International

Regelmatig wordt er met HR en directie geëvalueerd. Er worden nieuwe doelen opgesteld, zodat het programma variërend en effectief blijft binnen het bedrijf.

Woorden van directeur Ferry van der Leek:

“Binnen EFP vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en als bedrijf willen we daar graag een steentje aan bijdragen. Dit doen we door het aanbieden van de health checks en een aantal (sportieve) workshops. We krijgen vanuit onze medewerkers terug dat zij het prettig vinden om met de coaches van Westland-Gezond naar hun leefstijl te kijken en het moment van de health check te gebruiken als coaching moment waarin ze dingen kunnen bespreken. De professionaliteit van de coaches, de persoonlijke aandacht en de prettige manier van samenwerken en communiceren is voor ons de reden om Westland-Gezond hiervoor als de juiste partner te zien. Westland-Gezond denkt met ons mee, is flexibel en staat open voor suggesties en we kijken dan ook uit naar een verdere samenwerking de komende jaren.”

Afsluiting

Na al deze jaren zijn wij nog steeds erg blij en tevreden met de samenwerking met EFP International. We blijven elkaar aanvullen en zo kunnen we echt wat betekenen voor de medewerkers binnen dit mooie bedrijf. Wij kijken er elke keer weer naar uit om onze diensten uit te voeren en hopen dat deze samenwerking nog lang zal voortduren.