Een variant op de bekende lasagne bolognese! Deze vegetarische preilasagne met mozzarella bevat veel groente en door de volkorenlasagnevellen een gezonde keuze. Probeer jij deze variant uit?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 preien
- 1½ eetlepel milde olijfolie
- 800 ml polpa au basilic
- 220 gram mozzarella
- 8 vellen volkoren lasagne bladen
- 200 gram zuivelspread naturel light
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de preien in de lengte en spoel onder koud stromend water. Laat deze uitlekken en snijd in halve ringen van een ½ cm.
- Verdeel de prei over een met bakpapier beklede bakplaat, meng met ⅔ van de olie.
- Bak de prei 10 minuten, haal uit de oven en meng met de polpa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de oven op 180 °C.
- Vet de ovenschaal in met de rest van de olie, scheur de mozzarella in stukjes.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de tomatensaus en verdeel ⅓ van de lasagnevellen over de schaal.
- Verdeel vervolgens ⅓ van de zuivelspread erover. Herhaal 2 keer en eindig met de resterende zuivelspread en de mozzarella.
- Bak de lasagne in ca. 35 minuten gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl