De herfst is aangebroken en dat betekent dat de temperaturen weer dalen en dat de dagen natter zullen worden. Weer voor soep dus! Met deze romige broccoli soep krijg je gelijk groentes binnen en hou je een vol gevoel eraan over.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 300 gram broccoli
- 1 kruimige aardappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kippen- of groente bouillontablet
- 700 milliliter kraanwater
- 4 eetlepels kookroom (maximaal 15% vet)
Bereiding
- Snipper de ui en schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd deze in stukjes.
- Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui 5 minuten op laag voor.
- Voeg vervolgens de aardappel, broccoli en voeg het bouillontablet toe.
- Schenk het kraanwater erbij en breng dit aan de kook. Dek de pan af met de deksel en laat de soep op laag vuur voor 15 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en waar nodig zout (met mate).
- Voeg de kookroom als laatste aan de soep toe en roer door.
Geniet ervan!
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl