Rijst en kipfilet met champignonroomsaus

Een avondmaaltijd met een lekkere champignonroomsaus! Door voor een plantaardige room te kiezen, krijg je minder verzadigde vetten binnen en gaat het aantal calorieën minder hard.
Geniet ervan!
Voor 2 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 150 gram sperziebonen
  • 170 gram zilvervliesrijst
  • 5 theelepels gomasio-tuinkruidenmix (bevat selderij, sesamzaad)
  • 4 stuks kipfilet
  • 200 ml plantaardige room (zoals bijvoorbeeld alpro cooking)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 stuks kippenbouillonblokje
  • Naar smaak zout en peper

Benodigdheden:

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Deksel
  • Wok of hapjespan met deksel

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook in een grote pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  2. Snijd de champignons in kwarten en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snij de sperziebonen vervolgens in 3 gelijke stukken.
  3. Voeg de rijst aan het gekookte water toe en breng het opnieuw aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 10-12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8-10 minuten mee. Giet daarna de rijst en sperziebonen af en laat het zonder deksel uitstomen.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 4-6 minuten. Breng het op smaak met peper en zout. Roer dit regelmatig door.
  5. Bestrooi beide kanten van de kipfilets met 2 theelepels gomasio per persoon. Verhit 2 eetlepels olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3-5 munten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  6. Voeg de champignons, kookroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met kipfilet. Kook dit afgedekt voor 6-10 minuten totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.
  7. Meng 2 theelepels gomasio-tuinkruidenmix met de sperziebonen en rijst.
  8. Verdeel vervolgens de rijst over de borden en garneer met 1 theelepel gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel daar de champignonroomsaus over.