Zalm en pasta zijn een erg lekkere combinatie! Zowel gerookte zalm als gebakken zalm kan goed in een pasta verwerkt worden. Met deze avocadosaus krijg je gelijk alle goede vetten binnen en verzadigd de pasta goed! Probeer jij dit recept uit?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram volkoren tagliatelle
- 2 avocado’s (gehalveerd)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- handje basilicum (grof gehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 gram spinazie
- 200 gram gerookte zalm (fijngesneden)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereiding
- Kook de tagliatelle zoals op de verpakking beschreven.
- Maal het vruchtvlees van de avocado’s fijn in een keukenmachine en voeg hier de Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp toe.
- Maal tot een glad mengsel en voeg de olie toe en naar smaak zout (met mate) en peper.
- Giet de pasta af (bewaar een beetje kookvocht) en giet terug in de warme pan.
- Roer de avocadosaus door de tagliatelle.
- Het kookvocht kan toegevoegd worden om het geheel romiger te maken.
- Voeg in kleine porties de spinazie toe en laat deze slinken door de warme pasta.
- Schep de gerookte zalm, bosui en citroenrasp erdoor.
- Breng eventueel op smaak met extra citroensap, basilicum en Parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!