Recept: spinaziesoep met blauwe kaas

Heb je niet veel tijd, maar wil je wel je groentes binnenkrijgen? Soep is daar een ideale manier voor!

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

 

Bereiding 

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  2. Hak daarna 600 gram spinazie fijn.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een grote (soep)pan en roerbak hierin de knolselderij en knoflook 5 minuten, tot ze licht gekleurd zijn.
  4. Kook ondertussen de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Laat deze afkoelen wanneer het gekookt is.
  5. Voeg de bouillon toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg dan de spinazie toe en neem de pan van het vuur.
  7. Pureer de soep helemaal glad. Verwarm de ovengrill.
  8. Hussel de rijst op een bakplaat om met 1 eetlepel olie en de kruiden en rooster een paar minuten onder de grill tot deze licht verkleurd is. Hussel nogmaals en rooster nog een paar minuten langer.
  9. Roer vlak voor het serveren de kaas door de soep zodat deze net niet helemaal smelt. Serveer de soep met gehakte spinazie en geroosterde granen.

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door boodschappen.nl