Vind je shoarma ook zo lekker? Kies eens voor deze gezondere versie. Lekker in de zomer met de frisse dressing. Geniet ervan!
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilets
- 1,5 eetlepel shoarma kruiden
- 200 gram romaine sla
- 250 gram cherry tomaten
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 of 2 stuk(s) avocado
- 10 blaadjes verse munt
- handje verse peterselie
- 1/2 limoen
Voor de dressing:
- 2 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- scheutje extra vierge olijfolie
- scheutje water
Bereiding
- Snijd eventueel stukjes bot of grote stukken vet van de kippendijfilets. Leg de kip in een diep bord of kom en meng de kip met een scheutje olijfolie en 1,5 eetlepel shoarmakruiden (als je de tijd hebt, marineer de kip dan van te voren hierdoor trekt het goed in). Grill/bak de kip gaar en goudbruin in 15-20 minuten. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing samen om de dressing te maken.
- Leg de sla in een schaal en leg hierop de cherrytomaten, komkommer, avocado, ui en de gegrilde kip. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de fijngehakte munt en peterselie en knijp een halve limoen eroverheen.
- Serveer eventueel met gebakken volkoren pita’s.