Pompoen is een groente soort wat veel gegeten wordt in de maand oktober. De pompoen is vooral bekend vanwege Halloween. De oorspronkelijke seizoenen van de pompoen zijn oktober tot en met december. Een duurzame keuze dus!
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 flespompoen (butternut)
- 600 gram wortelen
- 500 gram kipfilet
- 1 ajuin
- 1 teen knoflook
- 200 mililiter vetarme groentebouillon
- 2 eetlepels mascarpone
- Olijfolie
- 10-12 vellen volkoren lasagne
- Handjevol bladpeterselie
- 100 gram geraspte 30+ kaas (mozzarella)
- Kruiden: zwarte peper, zout, nootmuskaat, kipkruiden, komijn en kurkuma
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd en snipper de ui en de knoflook.
- Schil en snijd de flespompoen en de wortelen in kleine blokjes.
- Fruit de ui met de knoflook met een halve eetlepel olijfolie in een grote bakpan.
- Doe er daarna de wortelen en de flespompoen bij en laat bakken tot ze beetgaar zijn. Kruid goed af met peper, zout, komijn en kurkurma.
- Voeg 200 milliliter bouillon toe en laat zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en bak ze in een eetlepel olijfolie. Kruid met peper, zout en kipkruiden.
- Doe de kip bij het pompoenmengsel.
- Voeg als laatste 2 eetlepels mascarpone toe aan het mengsel en laat goed smelten in de saus.
- Maak nu de lasagne: begin met wat saus op de bodem van de ovenschotel. Doe er daarna 4 lasagnevellen over. Doe daarna weer een laag saus. Opnieuw 4 vellen lasagne en je eindigt met de resterende saus.
- Werk af met geraspte kaas.
- Bak de lasagne nog ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Dit recept is geïnspireerd door cookalot.be