Recept: hasselback bietjes uit de oven

Ben je nog opzoek naar een lekker bijgerecht voor het kerstdiner? Probeer dan deze hasselback bietjes eens! Dit gerecht wordt vaak gemaakt met aardappels, maar met bieten kan dit ook heel goed! Op deze manier heb je ook gelijk lekker wat groente bij het kerstdiner. Fijne kerst!

 

Voor 4 porties 

 

Ingrediënten 

  • 1 kilo bieten – rauw
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gedroogde dille – g

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd een stukje van de biet, waar het loof van de biet gezeten heeft (hierdoor krijg je een platte kant en rolt de biet niet weg) en schil de bieten met een dunschiller
  3. Pak een lange satéprikker en steek deze horizontaal, ongeveer een halve centimeter bij de onderkant vandaan, door de biet. (dit kan wat lastig gaan, maar met wat kracht lukt dat)
  4. Leg de biet neer en snijd met een keukenmes sneetjes in de biet tot op de satéprikker
  5. Verwijder de satéprikker als alle sneetjes gemaakt zijn en plaats de bieten in een ovenschaal
  6. Maak in een schaaltje een dressing van de honing, de dille, de azijn en de olijfolie en schenk dit over de bieten
  7. Plaats de bieten in de oven voor 90 minuten
  8. Schep om de 20 minuten wat van de dressing op die onder in de ovenschaal ligt en schep dit over de bietjes.

Eetsmakelijk! 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door voedzaamensnel.nl