Vind je curry ook zo lekker? Probeer dan eens deze vegetarische variant uit met pinda’s!
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 25 gram verse gember
- 2 aubergine
- 500 gram vastkokende aardappel
- 400 gram kikkererwten in blik
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel gemalen paprikapoeder mild
- 2 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 groentebouillontablet
- 400 gram gepelde tomaten
- 600 ml water
- 1 limoen
- 60 gram pinda’s
Bereiding
- Snipper de uien en snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.
- Schil de gember en snijd in zo klein mogelijke blokjes en snijd de aubergines in blokjes van 2 cm.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm.
- Giet de kikkererwten af en spoel onder koud stromend water. Laat deze uitlekken.
- Verhit 3 eetlepels olie in een ruime pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de aubergine blokjes 8 minuten onder regelmatig omscheppen. Schep uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 5 minuten onder regelmatig omscheppen.
- Voeg de aubergine, knoflook, gember, aardappelblokjes, kikkererwten, paprikapoeder en kurkuma toe en bak nog 2 minuten al omscheppend mee.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gepelde tomaten en 600 ml water toe. Breng de curry aan de kook en laat met de deksel op de pan 25 minuten koken tot de aardappel zacht is.
- Plet een deel van de aardappelblokjes en heel gebleven tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan en laat nog 10 minuten koken zonder deksel.
- Proef en breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de limoen in parten. Schep de curry in diepe borden en leg er een partje limoen bij. Bestrooi met de pinda’s.
Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl