Kwark muffins

Deze lekkere kwark muffins zijn snel klaar en zijn heerlijk en gezond voor jou of voor je kids.

Ingrediënten:

  • 180 gram tarwemeel
  • 250 gram magere naturel kwark
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 1 snufje zout
  • Optioneel: honing, vanille extract of kaneel.
  • Topping opties: blauwe bessen, appels, geraspte wortels, rozijnen.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix de tarwemeel, bakpoeder, baking soda en zout samen.
  3. Smelt de roomboter.
  4. Voeg de magere kwark, eieren en boter toe aan het tarwemeel mengsel. Hier kun je ook eventueel honing of andere smaakmakers aan toevoegen, zoals de kaneel.
  5. Nadat je de basis klaar hebt kun je nog toppings toevoegen, zoals appel of blauwe bessen.
  6. Bak de muffins in 15-20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
  7. Check of de muffins gaar zijn door er een houten prikken in te stoppen. Wanneer deze schoon is als je hem eruit haalt weet je dat de muffins goed gaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door Diede Joosten.