Zin in een frisse salade naast de bbq deze zomer? Maak dan deze heerlijke variant. Gril de groentes op de bbq of in de oven en geniet van deze smaaksensatie!
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g biologische drie kleuren quinoa
- 3 rode uien
- 4 rode puntpaprika’s
- 4 el Griekse extra vierge olijfolie
- 250 g trostomaten
- ½ komkommer
- 15 g verse dille
- 15 g verse platte peterselie
- 200 g kalamata-olijven zonder pit in pot
- 300 g biologische Griekse feta
- 1 citroen
- 1½ theelepel gedroogde oregano
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 5 min. met de deksel op de pan staan, schep het dan op een grote schaal en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de rode uien in parten, zorg dat het worteltje er nog aan zit, dan vallen de parten niet uit elkaar. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de puntpaprika’s en parten rode ui met ¼ van de olie. Gril de puntpaprika’s en parten rode ui 8-10 min. tot mooie grillstrepen ontstaan, keer halverwege. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Snijd de tomaten in partjes, snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm.
- Haal de blaadjes van de dille en peterselie en laat de olijven uitlekken. Meng met de tomaat en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de quinoa over borden. Verdeel de tomatenkruidensalade erover.
- Snijd de feta in stukken. Leg op elke salade een hele gegrilde puntpaprika en verdeel de gegrilde rode ui en de feta over de salades. Knijp de citroen boven de salades uit. Verdeel de rest van de olie erover. Bestrooi met de oregano.
- Tip: Deze salade is ook heerlijk bij een barbecue! Gril de paprika en rode ui op de barbecue voor een extra rokerige smaak.
Dit recept is geïnspireerd op www.ah.nl