Gezonde aardbeien kwarktaart

Heb jij binnenkort wat te vieren? Ben je geslaagd of ben je jarig of hou je heel erg van kwarktaart? Probeer dan eens deze lekkere gezonde aardbeien kwarktaart uit. Een frisse taart die er al uit ziet als een feestje! Ga jij hem binnenkort uittesten?

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 100 gram dadels (ongeveer 5 stuks)
  • 25 gram ongezouten amandelen
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • 30 gram kokosrasp
  • 40 ml (plantaardige) melk

Voor de kwarklaag 

  • 500 gram magere kwark
  • 5 gelatine blaadjes
  • pure vanille (naar smaak toevoegen)
  • 50 gram (diepvries) aardbeien

Bereiding:

  1. Mix eerst alle ingrediënten voor de bodem in een hakmolen tot een stevige massa (let op: als je dadels droog en hard zijn, week ze dan eerst in heet water).
  2. Beleg dan een springvorm (20 cm) met bakpapier en verdeel de dadelmassa netjes over de bodem.
  3. Week de gelatine blaadjes in koud water en los ze daarna op in een klein laagje water op laag vuur.
  4. Voeg de kwark en vanille toe aan de opgeloste gelatine en roer het geheel goed door.
  5. Mix door de helft van de kwark de (gevriesdroogde) aardbeien.
  6. Giet dan om en om de aardbei- en vanille kwark in de springvorm.
  7. Laat de taart ongeveer 2 a 3 uur opstijven in de koelkast en garneer eventueel nog met wat verse aardbeien of gevriesdroogde aardbeien poeder.

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.healthyfoodlove.nl