Blog: Samen-Fit met Klasmann-Deilmann

Inleiding

Met ons vitaliteitsprogramma Samen-Fit hebben wij al veel verschillende bedrijven kunnen begeleiden naar nóg fittere medewerkers. Binnen bedrijven verzorgen wij meerdere werkzaamheden. Denk hierbij aan health-checks met medewerkers, (kook)workshops en sportactiviteiten. We vertellen in deze blog graag wat we binnen het bedrijf Klasmann-Deilmann voor activiteiten hebben uitgevoerd en nog steeds uitvoeren.

Over Klasmann-Deilmann

Klasmann-Deilmann is een bedrijf gevestigd in Schiedam, maar heeft ook meerdere internationale locaties. Klasmann-Deilmann is dé toonaangevende bedrijvengroep in de internationale substraatindustrie, met talrijke verkoop- en productiebedrijven in Europa, Azië en Amerika en een netwerk van verkoop- en productiepartners op alle continenten. Binnen dit mooie bedrijf zijn wij sinds 2021 actief met ons Samen-Fit programma.

Het begin van het Samen-Fit programma bij Klasmann-Deilmann

Voorafgaand aan de start van het Samen-Fit programma bij Klasmann-Deilmann is er een manager voorlichting geweest. Het is van groot belang dat een dergelijk vitaal programma wordt gedragen vanuit het management. Tijdens deze voorlichting presenteerden wij onze plannen in samenwerking met HR van Klasmann-Deilmann. Ook zijn we altijd benieuwd naar aanvullingen vanuit het management. Zij kennen het bedrijf het beste en weet wat er wel en niet werkt bij de medewerkers. Elk bedrijf is ten slotte anders. Dat maakt onze job ook zo leuk en gevarieerd.

Kick-off en health-checks

Vervolgens zijn we bij Klasmann-Deilmann van start gegaan met een kick-off voor de medewerkers, waarna zij zich aan konden melden voor een health check. Na aanmelding werden deze medewerkers door ons ingepland en kregen zij een persoonlijke mail met een uitnodiging en een link naar de vragenlijst. De focus in de vragenlijst die de medewerkers voor aanvang van hun health check konden invullen lag op informatie verzamelen over de huidige leefstijl. Er kwamen onder andere vragen voorbij over voeding, beweging en stress/slaap en ontspanning.

Deze vragenlijst werd van tevoren door de diëtisten van Westland-Gezond doorgenomen, zodat we de medewerkers van Klasmann-Deilmann goed voorbereid konden ontvangen. Tijdens de health check wordt de leefstijl van de medewerker besproken en worden er praktische tips gegeven en afspraken gemaakt. Hierna werden testen uitgevoerd, zoals de weegschaaltest, bloedonderzoek, lenigheidstest, conditietest en een beeldschermtest. Aan het einde van de health check werd een nieuwe afspraak ingepland voor over een halfjaar. Zo konden wij elk halfjaar de afspraken evalueren, bepaalde testen opnieuw uitvoeren en de medewerkers weer met een nieuw plan de deur uit sturen.

Workshops en activiteiten

Naast de health-checks hebben we ook diverse workshops voor Klasmann-Deilmann mogen verzorgen. Waaronder ‘Gezond leven is hartverwarmend’. Deze workshop gaat over het hart en werd verzorgd door Kelsey Heezen – Picauly en laat vaak wel wat kwartjes vallen als het gaat om je eigen invloed op jouw gezondheid op het gebied van cholesterol en bloeddruk.

Al een paar jaar doet een enthousiaste groep hardlopers mee met de Harbourrun in Rotterdam. Westland-Gezond verzorgt hiervoor de organisatie. En als het even kan lopen we zelf ook mee. Goed voor de binding, motivatie en we vinden het zelf natuurlijk ook harstikke leuk!

Feedback en toekomstplannen

René Tamboer is HR-manager bij Klasmann-Deilmann en onze contactpersoon. We werken nauw met hem samen als het gaat om planningen, activiteiten en evaluaties. Ook informeert René ons er een nieuwe aanmelding is voor de health check. Elke nieuwe medewerker krijgt de kans om zich aan te stuiten bij het Samen-Fit programma. René zelf doet ook mee aan de health checks en zegt als volgt: “Jullie zijn zeer betrokken om de vitaliteit van onze medewerkers te verbeteren. Dat is ook ons doel en vandaar dat wij de health checks die we 2x per jaar organiseren zeer toejuichen. Anderzijds hopen wij dat het enthousiasme wat jullie uitstralen overslaat op de deelnemers om aan de health check te blijven deelnemen.”

Ons enthousiasme overbrengen naar de medewerkers is iets waar wij ons als Westland-Gezond voor inzetten. Natuurlijk moet er ergens een intrinsieke motivatie zijn, maar onze coaching zorgt er meestal wel voor dat deze tijdens het gesprek gevonden wordt en dat medewerkers vol goede moed de deur uitlopen en met hun doelen aan de slag gaan.

Tijdens verschillende meetings luisteren we graag naar de wensen van de medewerkers en inventariseren we waar de behoefte ligt met betrekking tot nieuwe activiteiten, zoals padel, schaatsen, voetballen, etc. Er zitten zoveel goede ideeën in al die medewerkers. Die gebruiken we graag en zo groeien wij elk jaar ook weer met onze klanten mee.

Afsluiting

Kortom, wij van Westland-Gezond ervaren een hele fijne samenwerking met Klasmann-Deilmann.  Bij dit bedrijf staat de vitaliteit van de medewerkers op nummer 1!