Ben je opzoek naar wat inspiratie voor het ontbijt? Dan is dit misschien iets voor jou! Dit zijn makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten.
Ingrediënten (voor 12 pannenkoekjes):
- 3 eieren.
- 2 bananen.
- Snufje kaneel.
- Scheutje boter/olijfolie.
- Garnering: schijfjes banaan, bosvruchten of ander fruit.
- Eventueel een theelepel honing of ahornsiroop.
Bereiding
- Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter/olijfolie in een koekenpan en schep wat beslag er in.
- Je kan per keer 3 kleine pannenkoekjes bakken of 1 grote pannenkoek. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant en er belletjes aan de bovenzijde komen.
- Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer de pannenkoekjes met garnering naar keuze zoals fruit of yoghurt.
- Tip: wil je ze meer vullend maken dan kun je ook wat havermout toevoegen aan het beslag, ze zijn dan niet meer glutenvrij.
- Je kunt ze in de koelkast afgedekt 2 dagen bewaren of invriezen. Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door www.leukerecepten.nl