Blog: Kinderen en gezond eten

Je zult het vast wel eens ervaren hebben: Je kind heeft geen trek of geen zin om te eten… Iedere ouder wil graag dat zijn kind de dag doorkomt met voldoende energie. Voornamelijk genoeg energie voor school om goed te kunnen concentreren en presteren.

Hier zijn een aantal tips om je kind het beste te laten eten:

  1. Geef het goede voorbeeld aan je kind. Het gedrag dat jij toont, neemt het kind vaak over.
  2. Zorg voor vaste eet- en drinkmomenten. Vaste momenten zorgen voor structuur en duidelijkheid. Door vaste eet- en drinkmomenten leert je kind dat is niet normaal is om de hele dag door te eten. Ook beter voor de tanden 😊
  3. Laat je kind helpen met het eten voorbereiden. Doordat je kind mee mag helpen met het eten voorbereiden word je kind er bij betrokken en wil het kind vaak er graag van eten.
  4. Maak het eten en drinken leuk!  Bij eten en drinken is het belangrijk dat kinderen er plezier uit halen. Denk aan een water fles met een schuifje vers fruit en/of kruiden. Of bijvoorbeeld een volkoren wrap met een leuke spies.

Wil jij graag een keer met je kind langs komen? Kelsey Heezen-Picauly is kinderdiëtist heeft zich gespecialiseerd in voeding bij kinderen.

Er wordt rekening gehouden met de wensen van ouder en kind, maar ook de fase waarin het kind zich bevindt. Een kind moet namelijk wel kind kunnen blijven natuurlijk! Wees welkom!