Blog: Doelen stellen

Doelen behalen

Doelen stellen

Iedereen kent het wel bij het maken van een doel. Stel dat jij net als vele Nederlanders het doel hebt om in het komende jaar gezonder te gaan eten. Dit kan natuurlijk en je volgt waarschijnlijk het volgende stappenplan.

Je beloofd jezelf dat het gaat lukken.

Natuurlijk gaat het lukken, je weet het zeker, want je hebt tenslotte een doel opgesteld.

Je stelt vast wat je zou moeten doen.

Je spreekt met jezelf af dat je bepaalde productgroepen niet meer gaat eten, alleen nog maar water gaat drinken, enzovoorts, enzovoorts, en dat alles vanaf nu helemaal anders gaat worden. Dat moet toch te doen zijn, want je hebt het bedacht en je ziet het ook al voor je.

Aan de slag! Dag 1

Die eerste dag gaat het super. Je miste je bak koffie in de ochtend met een koekje, maar weet: het is voor een goed doel! Geen twijfel dat dit je gaat lukken, want een goed begin is het halve werk.

Maar dan..

Op dag vier vergeet je die heerlijke salade die je speciaal hebt gemaakt om tijdens de lunch te eten, maar dat geeft niet. ‘Je eet niets, dus dan val je toch ook af?’ denk je nog. Eenmaal thuisgekomen meld je partner dat het een rotdag was en de vaatwasser stuk is. Als avondeten eet je een gezonde maaltijd, want na die gemiste lunch heb je toch wel trek. Je gaat naar bed en als je ’s morgens opstaat merk je dat je stevige trek hebt. Bij het smeren van je brood eet je er alvast één als gezond ontbijt en halverwege het smeren van je tweede boterham bedenk je dat je bedacht had om geen brood meer te eten.. Nou ja, dan is het resultaat nu maar verloren, morgen weer een kans..

Herkenbaar?

Dit voorgaande verhaaltje was een voorbeeld van hoe het vaak gaat: je bent ambitieus, denkt goed na over wat je wilt, en uiteindelijk komt er niets van terecht omdat het leven je overvalt en je terugvalt in je oude patronen. Gewoontes zijn namelijk moeilijk te doorbreken, juist omdat ze zo gewoon zijn om te gebruiken. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel mensen dit soort ambitieuze doelen dan ook niet behalen.

Bij Westland-Gezond helpen we je om haalbare doelen op te stellen, en ondersteunen we je door als stok achter de deur te fungeren, te coachen en je telkens opnieuw je motivatie te laten herontdekken. Dus wil jij gezonder worden zonder hongergevoel en zonder allerlei gezonde voedingsmiddelen ongefundeerd te schrappen? Maak dan gelijk een afspraak in onze agenda om jouw doelen te helpen behalen. We zien je hopelijk snel!