Havermoutrepen

Behoefte aan een gezond en lekker tussendoortje? Kies dan voor deze lekkere havermoutrepen. Ze zijn hoog in vezels, waardoor ze goed vullen. Ook geven de cranberries en de speculaaskruiden een lekkere smaak aan de repen.

Ingrediënten voor 8 repen

  • 85 gram amandelen
  • 100 gram pecannoten
  • 120 gram havermout
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml honing
  • 2 eetlepels 100% pindakaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier
  2. Hak de amandelen en pecannoten fijn en doe ze in een kom
  3. Voeg de havermout, gedroogde cranberries, speculaaskruiden en zout erbij en mix het door elkaar.
  4. Prak de rijpe banaan fijn met een vork en doe het bij de droge ingrediënten in de kom. Voeg de honing en pindakaas toe en mix alles goed door.
  5. Schep het mengsel in de bakvorm en druk het stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak 25 minuten. Leg na 15 minuten eventueel wat bakpapier op de bakvorm, zo voorkom je dat het te bruin en krokant wordt.
  7. Haal de bakvorm uit de oven en laat het minimaal 15 minuten afkoelen. Snijd daarna 8-10 repen en genieten maar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.leukerecepten.nl