Zelfgemaakte hummus

Wil je eens wat anders proberen op je brood/cracker? Deze zelfgemaakte hummus maak je in slechts 5 minuten! Ook lekker om te gebruiken als dip voor bij bijvoorbeeld rauwkost!

Variatie: je kan het klassieke hummus recept variëren door gebruik te maken van kruiden, voeg bijvoorbeeld paprikapoeder toe.
Voor 1 flinke kom 
 
Benodigdheden 
  • Kleine keukenmachine of staafmixer 
Ingrediënten 
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel komijn
  • olijfolie, peper en zout
Bereiding 
1. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en doe dit vervolgens in de keukenmachine. 
2. Voeg hierbij de knoflook, tahin, citroensap, komijn en peper en zout naar smaak toe. 
3. Zet de keukenmachine aan en voeg beetje bij beetje 2 tot 3 eetlepels olijfolie toe. 
4. Mix tot een gladde hummus. Als de hummus nog wat dik is kun je een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen om hem iets dunner te maken (let op met de olijfolie, deze gaat in calorieën hard). 
 
Eetsmakelijk!