Zelfgemaakte grove pindakaas met kaneel

Ben jij net zo´n pindakaasliefhebber als wij?! Dan moet je dit recept echt eens uitproberen. Zelfgemaakte pindakaas met een vleugje kaneel. Een lekkere variatie op de normale standaard pindakaas en ook nog eens gezond voor op je brood of op je cracker.

Ingrediënten (voor 20 porties):

  • 325 gram Geroosterde ongezouten pinda’s
  • 3 tl Kaneel

Bereiding:

  1. Doe een derde van de pinda’s in de blender en maal deze tot een grove substantie tot je kleine stukjes pinda heb.
  2. Bewaar deze stukjes pinda in een schaaltje.
  3. Blend nu de rest van de pinda’s samen met de kaneel tot een glad mengsel. Roer ondertussen het mengsel soms even goed door.
  4. Voeg nu de pindastukjes aan het mengsel toe en roer deze goed er doorheen.
  5. Giet alles in een potje of bakje en dan is je pindakaas klaar. Geniet ervan!

Variatie: In plaats van kaneel, kun je ook eens voor speculaas/koek kruiden kiezen, dan krijgt de pindakaas een speculoos smaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.nosugarnocry.nl