Diëtist

Onze werkwijze

Je werkt bij ons aan een leefstijlverandering en leert tijdens een traject wat voor jou de beste voeding is in jouw leefsituatie. Inmiddels werken we al ruim 8 jaar met trajecten en zowel onze cliënten als wij ervaren dit als erg prettig. Cliënten weten waar ze met deze trajecten aan toe zijn. Het is overzichtelijk om de juiste doelen op te kunnen stellen en het biedt een stok achter de deur.

Online agenda
Tijdens de kennismaking en het doornemen van de wensen en behoeften bespreken we welk traject er het beste bij jou past. Maak een afspraak in onze online agenda, vul hier je intakeprofiel en voedingsdagboek in, zodat we hier tijdens het eerste gesprek dieper op in kunnen gaan. Door deze manier van werken en door onze ruime openingstijden kunnen we vaak binnen een week aan de slag. Wil je liever eerst meer informatie, meld je dan aan voor vrijblijvend informatiegesprek.

Opbouw leefstijltrajecten
Het eerste consult is 90 minuten en de vervolgconsulten zijn elk 30 minuten. Daarnaast hebben we gedurende het traject een uur uitwerktijd nodig om jou van alle informatie te voorzien en indien gewenst de huisarts op de hoogte te stellen. ook ontvang je regelmatig online coaching via mail of app. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Leefstijl
Naast voedingsadvies geven we adviezen over jouw beweegpatroon. Daarnaast werpen we een blik op jouw slaap en stressniveau. Waar nodig staan we hier wat langer bij stil.

image
personal coaching

Wij vragen je voorafgaand aan het informatiegesprek jouw online intakeformulier in te vullen. Tijdens het informatiegesprek wordt kort jouw voeding- en bewegingspatroon geanalyseerd. Tevens worden de verwachtingen van beide partijen doorgesproken en wat Westland-Gezond in jouw situatie zou kunnen betekenen. De doelen worden afgestemd en er wordt gekeken welk traject het beste bij deze doelen aansluit. Dit kan in de vorm van alléén dieetadvies dan wel in combinatie met één van onze sportactiviteiten. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend en aan de hand van dit gesprek bepaal jij of een traject wordt gestart.

Klaar voor de start? Je kunt je ook direct aanmelden voor een eerste gesprek.

Ter voorbereiding van dit gesprek vragen wij jou ten minste drie dagen een online voeding- en bewegingsdagboek bij te houden en jouw online intakeprofiel in te vullen. Aan de hand van de dagboeken wordt er dieper op jouw voeding- en bewegingsgewoonten ingegaan en leren wij je beter kennen, zodat er gericht advies kan worden gegeven. Daarnaast komen jouw verwachtingen en motivatie ter sprake en wordt er gemeten en gewogen. Tevens wordt er voldoende tijd aan jouw beweegpatroon en overige leefstijlaspecten besteed, zoals slaap, ontspanning en stress. Na afloop van het gesprek ontvang je een e-mail met een uitwerking van het gesprek, waaronder jouw ideale dagmenu waarbinnen je kunt leren te variëren.

Twee weken na het eerste gesprek volgt het tweede gesprek. Hierin wordt de informatie die je via de mail hebt ontvangen doorgesproken en geëvalueerd hoe je bent gestart. Weer twee weken later hebben we een vervolggesprek welke daarna gemiddeld elke maand terugkomt zolang het traject duurt. Evaluaties, wegen en meten komen  aan de orde. Bij problemen in de praktijk zoekt de diëtist samen met jou naar oplossingen. Tevens kun je zelf onderwerpen aansnijden waarover je extra informatie wilt, zodat dit bij jouw wensen en behoeften aansluit. Je kunt hierbij denken aan thema’s als voeding en vakantie, uit eten of beweging.

Tijdens een traject is er altijd de mogelijkheid tot mail-, sms- of telefonisch contact. Deze diensten zijn inclusief binnen een traject. Optioneel is online begeleiding bij het beoordelen van het voedingsdagboek.

Online of face-to-face
Wij als diëtist kunnen je begeleiden op één van de locaties. Vanaf heden is ook online begeleiding door ons mogelijk. Onze voorkeur gaat uit het eerste gesprek face-to-face is, om persoonlijk kennis te maken. De ervaring leert dat dit beter is voor het vertrouwen en de kwaliteit van onze relatie. Voedings- en leefstijladvies is tenslotte persoonlijk en op maat. Hierna kunnen de gesprekken worden vormgegeven via een videoafspraak vanuit huis door middel van ons online afsprakensysteem (NUTRIPORTAL).

Of laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.

    Naam:

    E-mailadres:

    Telefoonnummer:

    Bericht:

    Op weg naar een gezondere leefstijl!