Turkse rode linzensoep

Probeer deze heerlijke rode linzensoep uit. Je kunt deze als heerlijk als hoofdmaaltijd eten en heeft een volle romige smaak. Ook krijg je via deze soep veel groente binnen en eiwitten vanuit de linzen. Eetsmakelijk!

Ingrediënten (voor 5 personen):

  • 175 gram rode linzen (Bonduelle)
  • 2 aardappels ((klein))
  • 2 tomaten
  • 2 wortels
  • 1,5 liter water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje ((kipbouillon of groentebouillon)) (Maggi)
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 klein snufje zout
  • 1 scheut (lactosevrije) kookroom en peper naar smaak
  • Eventueel citroensap

Bereiding:

  1. Schil de aardappel en de wortel. Snij deze samen met de tomaat in stukjes.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn in kleine stukjes.
  3. Verhit een beetje olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  4. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze even kort mee.
  5. Voeg dan de knoflook, wortel, tomaat, aardappel, paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak deze even mee.
  6. Spoel de rode linzen even af onder de kraan en doe ze daarna in de pan erbij. Schep vervolgens alles even om.
  7. Giet dan het liter water erbij samen en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  8. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zonder deksel nu 45 minuten rustig pruttelen (roer af en toe even om).
  9. Pureer de soep daarna met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper, een snufje zout en eventueel een beetje citroensap. Garneer naar smaak met een scheut (lactosevrije) kookroom, peterselie en chilivlokken. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.eefkooktzo.nl