Tips voor de herfstdip

De herfst is al een tijdje in gang en je begint steeds meer te merken dat het eerder donker wordt en later licht. Ook al valt de kou nog behoorlijk mee en zien de bomen er hartstikke mooi uit, de seizoenswisseling kan alsnog een invloed hebben op je gemoedstoestand.

 

Daarom 3 tips om hier goed doorheen te komen!

  1. Zorg ervoor dat je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar probeer hier tijdens de herfst periode weer extra aandacht aan te besteden. Voeding geeft namelijk energie en als jij je lichaam voedt met alle vitaminen en mineralen die het nodig heeft, zal je merken dat je je fitter en energieker voelt. Denk aan de basis voeding met 2-3 stuks fruit, minimaal 250 gram groente, 2 porties zuivel, 2 liter water (of thee zonder suiker/zoetstof), een handje ongezouten noten en verder aangevuld met volkoren producten. Probeer daarnaast 1 keer in de week vette vis te eten, zoals zalm/makreel/haring/paling/tonijn.

  1. Ga lekker naar buiten.

Frisse lucht is onwijs belangrijk en door naar buiten te gaan neem je ook vitamine D op! Extra belangrijk in de wintertijd, want de zon schijnt over het algemeen minder. Buiten zijn helpt om je stress niveau te laten dalen en kan bijdragen aan een opgeruimd hoofd. Daarnaast komen er endorfines vrij tijdens het bewegen wat ook bijdraagt aan een goed gevoel!

  1. Zorg voor licht.

Deze tip sluit mooi aan bij tip 2, want doormiddel van het buiten zijn ben je in het daglicht. Licht is het belangrijkste in de winterperiode. Dit heeft namelijk een grote invloed op hoe we ons voelen en hoe ons ritme is. Omdat de dagen korter zijn wat betreft daglicht, kan je hier meer last van hebben. Probeer daarom overdag lekker naar buiten te gaan of in een ruimte te zitten waar voldoende daglicht naar binnenkomt. Merk je dat je nog steeds moeite hebt met bijvoorbeeld opstaan? Dan kan je ook nog denken aan een daglichtlamp. Deze bootst het daglicht na wat kan helpen bij het opstaan.

 

Probeer naast deze tips ook het positieve te zien van de herfst. De natuur is onwijs mooi en alles is knus en gezellig! Een bonustip: sluit de dag af met het opschrijven van 2 positieve dingen die gebeurt zijn die dag. Dit hoeft niet groot te zijn, maar op deze manier sluit je de dag af met positieve gedachtes.