Speech 9 april 2022 – Westland-Gezond 10 jaar 

Speech 9 april 2022 – Westland-Gezond 10 jaar
Door: Yvon van de Wetering-Vreugdenhil

‘Zo daar sta ik dan, 10 jaar nadat ik begonnen ben met Westland-Gezond.

Ik wil graag eerst een kort huishoudelijk regelement met jullie doornemen.

1.      Allereerst, het toilet is boven.

2.      20% party. 80% doen we heel gezond, 20% niet. Met andere worden, vanavond is de 20%. Dus als wij een beetje anders doen dan anders, dan mag dat.

3.      Maar even alle gekheid op een stokje, het blijft natuurlijk WG. Dus wat wij doen vanavond. Elk drankjes van vanavond worden per persoon geturfd, dan wordt er vervolgens even berekend hoeveel kcal je hebt staan weg eten of wegdrinken en vervolgens mag je pas naar buiten als je activiteitentracer hebt laten zien dat je ook daadwerkelijk zoveel kcal heb verbrand vanavond. Min 20%, want ja, het blijft natuurlijk de 20% party.

4.      We hebben geen fotograaf. Dus ik wil jullie vragen zelf wat leuke pics te maken. Jullie hebben allemaal van een van ons het telefoonnummer, dus stuur ze lekker door. Harstikke leuk.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

Waar ga ik beginnen! 10 jaar geleden ben ik met Westland-Gezond begonnen in Naaldwijk (The Fitness Experience) in een hokje van 2 bij 3 vierkante meter. Het eerste jaar had ik zo’n 25 klanten en dat is gaan groeien. Vervolgens in 2015 verhuist naar de Gym in s’-Gravenzande. En toen begon Nick een beetje te porren. Moet je niet eens een pandje.. ik neuj, ga best zo. Maar goed, Kelsey erbij, meer bij bedrijven gaan doen. Tja, een pandje, Zou toch leuk zijn. Meer professionaliteit, meer kansen met trainingen etc.  

Dus gaan zoeken Of in Maasdijk, of in wateringen. Gezellig, vlak bij EG-personeelsdiensten. Had leuk geweest » Leon Grootscholten, maar helaas. Maar het is dus dit geworden. En het leuke is dus, dat wij geen idee hadden waar we aan begonnen. Mijn vader is vrij handig. Hij heeft 3 maanden geklutst en het is nu een paleisje geworden. Want de opening moest 17 april 2020 plaatsvinden. Dus pap, keihard geklust en toen…. Corona… maar wel 10 kilo afgevallen. Tja, je klust wel bij Westland-Gezond. Pap bedankt!

Nou, mijn vader bedankt dus dan volgen er nog een paar mensen.

Nick Van de Wetering, afgelopen woensdag tijdens het eten. Je gaat mij niet bedanken, dat hoeft niet want dat is gewoon normaal. Maar… daar ben ik het dus niet helemaal mee eens. Als Nick er niet was geweest had ik hier waarschijnlijk niet zo gestaan. Hij heeft me gewoon altijd gestimuleerd mijn dromen achterna te gaan en me af en toe ook gepusht dingen door te zetten en te doen. Dus ik ben heel blij dat je naast me staat en dat we ook zo goed de kids doen, waardoor we meestal samen een heel goed team zijn.

En dan Kelsey Heezen-Picauly, tja zucht, wat moet ik over Kelsey zeggen. Ik zeg altijd, Kelsey is mijn linker en rechterhand. En dat meen ik oprecht. Ik ben super blij met je. Je bent secuur, rustig, hebt hart voor de zaak (je moet weleens geremd worden) en gewoon een topper. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en ik vind het ook heel fijn dat je die vrijheid voelt. Ik wil gewoon dat je blij bent en ik hoop dat we ook de komende 10 jaar heel fijn samenwerken. Graag een heel hard applaus voor Kelsey!

En dan Jody de Brabander, je bent er sinds vorig jaar bij en ik ben heel blij dat je ons versterkt. We zijn een goed, gemengd team met allemaal onze eigen kwaliteiten en daar pas je mooi bij. Je bent goed met mensen en je bent lekker rustig, een goede tegenhanger van ik, dus dat is voor veel mensen ook een verademing. Ook voor jou een heel hard applaus.

Klanten: jullie wil ik heel erg bedanken. Zonder jullie hadden we hier zeker niet gestaan. Mensen zeggen vaak na de les, bedankt voor de les. En ik zeg dan altijd terug, jij of jullie bedankt. En dat meen ik oprecht. Want ik realiseer me heel goed dat er zonder jullie geen Westland-Gezond is. En dat jullie er elke week weer zijn, doet me goed. En als je er een keer niet bent, wordt je gebeld of geapt. Korte lijnen, dat vind ik belangrijk. En daar wordt ik heel blij van en dat wil ik ook graag zo houden. Ik heb heel veel plezier in de trainingen en in mijn werk. Een vriendin van mij, Ilona Van der Valk, heeft me ooit het mooiste compliment gegeven. Daar is ze inmiddels al een week over aan het nadenken want vorige week bij de borrel kwam het spontaan op deze speech. Maar zij zei ooit, Yvon, ik ken niemand die zo zichzelf is in zijn werk als jij.

Nu hebben we om dit kracht bij te zeten en mijn verhaal af sluiten een mooie compilatie gemaakt met een aantal momenten uit de sport die echt gebeurt zijn, we hebben ze wellicht een tikkeltje uitvergroot. Maar wat hebben we een lol gehad tijdens het filmen. Deze video volgt later … ?’