Shakshuka

Kies jij wel eens voor een dagje zonder vlees? Probeer dan dit recept uit. Door de tortilla chips zelf te maken is het recept gezonder, maar heb je nog steeds die knapperige bite! Het is een snel recept die je binnen 20 minuten op tafel kan zetten. Geniet ervan!
Aantal personen: 2
ingrediënten 
– 2 volkoren wraps
– 100 gram zwarte bonen
– 450 gram passata
– 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
– 4 eieren
– 80 gram cottage cheese
Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd uit 1 wrap 8 kleine driehoekjes met een pizzasnijder of een scherp mes.
    3. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en leg hier de chips op, vet de driehoekjes aan beide kanten in met een klein beetje olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Kies hierbij voor niet al teveel zout.
  3. Bak de tortillachips in zo’n 10 minuten goudbruin en knapperig.
    5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een diepe koekenpan. Voeg de uitgelekte zwarte bonen erbij en bak deze zo’n 4 minuten aan.
    6. Voeg dan de passata en de Mexicaanse kruiden toe en roer het geheel goed door.
    7. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Zet een deksel op de pan en laat de shakshuka op middelhoog vuur zo’n 5 minuten door pruttelen tot de eieren gaar zijn
    8. Breng de cottage cheese op smaak met peper en zout en verdeel dit over de pan. Serveer de shakshuka met de tortillachips.

Tip: voeg, als je hier van houdt, wat verse koriander toe.