Recept: zoete aardappel friet uit de oven

Opzoek naar een gezondere variant dan ”gewone” friet? Probeer dan eens de zoete aardappel variant! Door ze te roosteren in de oven zijn ze een stuk gezonder dan de gefrituurde versie. Door de aardappel niet te schillen zorg je ervoor dat het meer vezels bevat. Je kan daarnaast ook variëren in het kruiden van de friet. Probeer jij het recept uit?

 

Voor 3-4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • Mespuntje chilipoeder (naar smaak)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Klein beetje zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje.
  3. Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
  4. Doe ze vervolgens in een kom en voeg alle kruiden toe.
  5. Meng het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven en meng ze tussentijds even door elkaar.
  7. Eetsmakelijk!

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door uitpaulineskeuken.nl