Recept: zelfgemaakte granola

In ontbijtgranen zitten vaak erg veel suikers toegevoegd, waardoor het een minder gezonde keuze kan zijn. Zonde! Want dit is niet nodig. Met deze zelfgemaakte granola heb je een gezonde variant waarbij je niet ongemerkt te veel suikers binnen krijgt. Probeer jij hem uit?

 

Voor 15 personen 

 

Ingrediënten 

  • 75 gram hazelnoten
  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels olie
  • 60 gram gedroogde abrikozen, dadels, pruimen of appeltjes
  • 75 gram gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel, koekkruiden of gemberpoeder

 

Bereiding 

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Verdeel de havermout en de hazelnoten gelijkmatig over de bakplaat van de oven en meng de olie erdoor.
  4. Rooster de havermout en de noten in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten licht. Schep het mengsel halverwege de tijd een keer om.
  5. Laat het afkoelen.
  6. Snijd of knip het gedroogde fruit in reepjes.
  7. Schep het gedroogde fruit door het havermoutmengsel.
  8. Meng het lijnzaad en wat kaneel erdoor.
  9. Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door voedingscentrum.nl