Recept: zelf gemaakte tomatensaus

In tomatensaus kan ongemerkt veel zout of suiker zitten. Door de tomatensaus zelf te maken, zorg je ervoor dat dit een stuk minder is en daardoor ook een stuk gezonder!

 

Ingrediënten 

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterwortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 750 milliliter passata (gezeefde tomaten)
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

 

Bereiding 

  1. Snipper de ui en knoflook.
  2. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne ringen.
  3. Verhit vervolgens de olijfolie in een hapjespan.
  4. Fruit de ui en knoflook hierin.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  6. Doe hierna de groenten erbij en bak een aantal minuten mee.
  7. Voeg de passata, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe.
  8. Roer door en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  9. Pureer naar wens de groenten door de saus.

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door diabetesfonds.nl