In tomatensaus kan ongemerkt veel zout of suiker zitten. Door de tomatensaus zelf te maken, zorg je ervoor dat dit een stuk minder is en daardoor ook een stuk gezonder!
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 winterwortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 750 milliliter passata (gezeefde tomaten)
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook.
- Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne ringen.
- Verhit vervolgens de olijfolie in een hapjespan.
- Fruit de ui en knoflook hierin.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Doe hierna de groenten erbij en bak een aantal minuten mee.
- Voeg de passata, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe.
- Roer door en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Pureer naar wens de groenten door de saus.
Dit recept is geïnspireerd door diabetesfonds.nl