Recept Zalm met een krokant amandellaagje

Het advies is om 1 keer in de week voor een vette vis te kiezen. Hieronder valt ook de zalm. Mocht je geen visliefhebber zijn, dan is dit advies nog best een dingetje. Hierbij een recept om de zalm (hopelijk) smaakvoller te maken.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 stukken zalm
50 gr amandel
Takje peterselie
1 beschuit
1 theelepel mosterd
½ eetlepel honing
1 eetlepel olie
1 eetlepel citroensap
snuf peper en zout
Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Hak de amandelen, beschuit en peterselie grof in een keukenmachine.
  • Meng de olie, mosterd en honing door de besschuitbrokjes. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel van beschuit en amandelen erover en leg ze op een ingevette bakplaat. Zet ze ca 10 min in de oven totdat ze goudbruin zijn van boven en de zalm licht roze is geworden.

Maak van dit een volwaardige avondmaaltijd door er voldoende groente en bijvoorbeeld aardappelen aan toe te voegen. Eetsmakelijk!