Recept: Wentelteefjes

Variëren is erg belangrijk in een gezond voedingspatroon, maar als je eenmaal een ontbijt hebt gevonden wat bij je past en wat je lekker vindt, kan het lastig zijn om voor iets nieuws te kiezen. Met deze wentelteefjes met gebakken appeltjes komt de smaak van een appelgebak terug. Binnen 15 minuten staat dit ontbijt al op tafel! Kan dit recept bij jou voor variatie zorgen?
 
Voor 2 personen
 
Ingrediënten

  • 1 middelgroot ei
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 2 eetlepels olie
  • 1 appel

 
Bereiding

  1.  Klop het ei samen met de helft van de kaneel en de melk los in een diep bord.
  2. Wentel de sneetjes brood hier 1 voor 1 door.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak 2 sneetjes brood op middelhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  4. Wanneer de sneetjes brood goed zijn kunnen ze uit de pan gehaald worden en kan het overige brood gebakken worden.
  5.  Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  6. Bak in dezelfde koekenpan de appel met de rest van de kaneel 3 minuten op middelhoog vuur.
  7. Serveer de wentelteefjes met de appel.

 
Eetsmakelijk!
 
 
 
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl