Recept: volkoren pannenkoeken met gebakken fruit

Zoek je variatie in je ontbijt? Of heb je bijvoorbeeld in het weekend net wat meer tijd voor je ontbijt? Probeer dan eens deze volkoren pannenkoeken! Door de vezels vullen ze goed en is het een gezonde keuze. Het opgebakken fruit geeft de zoete smaak wat het een heerlijk ontbijtje maakt! Wanneer probeer jij deze uit?

 

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bananen, hoe rijper, hoe zoeter
  • 1 ei
  • 150 gram volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram halfvolle melk of plantaardige melk zoals ongezoete sojadrink
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram blauwe bessen
  • Optioneel: wat magere- of halfvolle yoghurt/kwark ter servering.

 

Bereiding 

  1. Prak de bananen met een vork tot moes
  2. Meng de bananenpuree, ei, volkorenmeel, bakpoeder, vanille extract en melk in een grote kom en klop door elkaar tot een stevig beslag.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg hier een halve eetlepel olijfolie aan toe.
  4. Schep 3 flinke eetlepels beslag in de pan en smeer het beslag (met de bolle kant van de lepel) iets uit tot een mooi rondje. Bak de volkoren pannenkoeken circa 3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Draai ze om met een spatel en zet het vuur iets lager als ze te hard gaan.
  5. Bak ondertussen het fruit door een halve eetlepel olijfolie te verhitten. Bak de mangoblokjes een paar minuten tot ze iets gaan bruinen. Voeg daarna de blauwe bessen een minuut mee tot ze wat zachter worden.
  6. Serveer de volkoren pannenkoeken met het gebakken fruit en garneer optioneel met de yoghurt/kwark.
  7. Eetsmakelijk! 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door francescakookt.nl