Recept: tzatziki

Tzatziki is een recept afkomstig uit Griekenland en is erg populair. Het is gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook en komkommer. Lekker als bijgerecht of als saus bij vlees of vis!
 
Benodigdheden 

  • Vergiet
  • Kom

 
Ingrediënten 

  • 250 ml. Griekse yoghurt 0% vet
  • Kwart komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. munt (gedroogd)
  • Halve tl. dille (gedroogd)
  • Kwart sap uit citroen
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zwarte peper
  • Snufje zout

 
Bereiden 

  1. Schil de komkommer en rasp deze in grove reepjes boven een fijne vergiet. Laat de komkommer in het vergiet uitlekken.
  2. Doe de yoghurt in een kom en hak of pers 2 teentjes knoflook fijn. Voeg dit toe aan de yoghurt.
  3. Voeg een kleine scheut olijfolie toe (ongeveer een kleine theelepel ). Voeg vervolgens de munt en dille toe aan het mengsel.
  4. Pers een kwart van een citroen uit en meng dit door het yoghurt mengsel. Meng als laatste de uitgelekte komkommer er doorheen.
  5. Voeg peper en zout (met mate) toe naar smaak.
  6. Laat de tzatziki minimaal een uur in de koelkast staan om hem op smaak te laten komen.

 
Dit recept is geïnspireerd door FIT.nl