Recept: tzatziki

Tzatziki is afkomstig uit Griekenland en is erg populair. Het is gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook en komkommer. Lekker als bijgerecht of als saus bij vlees of vis!

 

Ingrediënten 

  • 250 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
  • kwart komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel munt (gedroogd)
  • halve theelepel dille (gedroogd)
  • kwart sap uit citroen
  • scheutje olijfolie
  • snufje zwarte peper
  • snufje zout

 

Bereiding 

  1. Schil de komkommer en rasp deze grof boven een fijne vergiet. Laat de komkommer in het vergiet uitlekken.
  2. Doe vervolgens de yoghurt in een kom en knijp er 2 teentjes knoflook boven uit. Als je geen knoflookpers hebt kan je de knoflook raspen.
  3. Voeg een kleine scheut olijfolie toe.
  4. Voeg vervolgens de munt en dille toe aan het mengsel.
  5. Voeg het sap van een kwart citroen toe en meng daarna het yoghurtmengsel met de uitgelekte komkommer. Voeg peper en zout (met mate) toe naar smaak. Let op: maak de tzatziki niet te zout!
  6. Laat de tzatziki minimaal een uur in de koelkast staan om hem op smaak te laten komen.

Eetsmakelijk! 

 

 

 

Dit recept in geïnspireerd door FIT.nl