Tzatziki is afkomstig uit Griekenland en is erg populair. Het is gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook en komkommer. Lekker als bijgerecht of als saus bij vlees of vis!
Ingrediënten
- 250 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
- kwart komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel munt (gedroogd)
- halve theelepel dille (gedroogd)
- kwart sap uit citroen
- scheutje olijfolie
- snufje zwarte peper
- snufje zout
Bereiding
- Schil de komkommer en rasp deze grof boven een fijne vergiet. Laat de komkommer in het vergiet uitlekken.
- Doe vervolgens de yoghurt in een kom en knijp er 2 teentjes knoflook boven uit. Als je geen knoflookpers hebt kan je de knoflook raspen.
- Voeg een kleine scheut olijfolie toe.
- Voeg vervolgens de munt en dille toe aan het mengsel.
- Voeg het sap van een kwart citroen toe en meng daarna het yoghurtmengsel met de uitgelekte komkommer. Voeg peper en zout (met mate) toe naar smaak. Let op: maak de tzatziki niet te zout!
- Laat de tzatziki minimaal een uur in de koelkast staan om hem op smaak te laten komen.
Eetsmakelijk!
Dit recept in geïnspireerd door FIT.nl