Recept: Turkse kofte

Kofte is een Turks recept en het zijn gehaktballetjes die lekker op smaak worden gebracht met kruiden. In dit recept vind je bulgur terug wat een gezonde graansoort is. Het heeft een licht nootachtige smaak en het wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken. Probeer jij het recept uit?

 

Ingrediënten 

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el. paneermeel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram peterselie
  • 2 takjes munt
  • 1 tl. komijnpoeder
  • snuf kaneel
  • 300 gram bulgur
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • naar smaak peper en zout

 

Bereiding

  1. Bereid eerst de kofte voor. Hak hiervoor 15 gram peterselie, de blaadjes van 2 takjes munt, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn.
  2. Voeg hier het gehakt, 1 ei, 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel komijn, een snuf kaneel en peper en zout aan toe. Kneed met je handen goed door elkaar.
  3. Rol vervolgens langwerpige balletjes van ongeveer 25 gram van het gehaktmengsel. Is het mengsel niet stevig genoeg, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  4. Rijg voorzichtig 2 balletjes aan een spies. Als het goed is heb je 16 balletjes dus uiteindelijk 8 spiesjes. Leg de spiesjes vervolgens in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  6. Spoel ondertussen de bulgur en de tomaatjes af.
  7. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Leg de tomaatjes op een bakplaat en rooster in de oven voor 30 minuten. Leg na 10 minuten de kofte op een bakplaat en gaar deze voor 20 minuten in de oven.
  9. Eetsmakelijk!

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door FIT.nl