okt 08, 2021 / by Yvon / Geen reacties

Traybake is een verzamelwoord voor eenpansgerechten in de oven. Alle ingrediënten gaan samen de oven in. Je hebt daardoor veel minder benodigdheden nodig. Super makkelijk dus! Je kan veel verschillende variaties maken met traybake, zoals bijvoorbeeld groente met zalm. Ga jij het recept uit proberen?

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 400 g krielaardappels met schil, doormidden
  • (zee)zout en zwarte peper
  • 4 kipdijfilets
  • 1 el harissa
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 tenen knoflook
  • ½ bosje tijm
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 400 g kleine trostomaatjes aan de tak
  • 1 flinke courgette in stukken

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook de krielaardappels 8 minuten voor in kokend water. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
  3. Bestrooi de kipdijfilets met zout (met mate) en peper en wrijf in met de harissa en leg ze in een grote ovenschaal. Voeg de voorgekookte aardappels, de rode ui, de tenen knoflook en de takjes tijm toe.
  4. Roer de balsamicoazijn, honing, olijfolie door elkaar. Druppel drie kwart van het balsamico mengsel over de inhoud van de ovenschaal, hussel en spreid gelijkmatig uit. Bak 20 minuten in de oven.
  5. Knip de takjes tomaten in stukken en snijd de courgette in stukjes.
  6. Verdeel dit over de ovenschaal. Druppel de rest van het balsamico mengsel erover. Bak nog 10 minuten in de oven, of tot de kipdijfilets gaar zijn.

Geniet ervan!

 

 

 

Dit recept in geïnspireerd door Miljuschka.nl

Tags: