Recept: stamppot

De afgelopen tijd zijn we verwend door het zonnetje, maar het is nog steeds vrij fris. Dus een stamppot is nog steeds hartstikke lekker! Het is een variatie op de ”originele” stamppot. Probeer jij hem uit?

 

Ingrediënten 

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 g zachte geitenkaas

 

Bereiding 

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels en de pompoenblokjes samen met een snuf zout in zo’n 15 minuten gaar (check met een vork of je er al doorheen kunt prikken).
  3. Snijd ondertussen de champignons in stukjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, pers het teentje knoflook hierin en voeg na 2 minuten de paddenstoelen toe.
  5. Rits de tijm en voeg die ook toe, bak het geheel dan nog zo’n 5 minuten.
  6. Giet de aardappels en de pompoen af en prak het geheel met een stamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  7. Verdeel de stamppot over twee borden, leg hier de paddenstoelen op en verdeel als laatste de geitenkaas erover. Eet smakelijk!