Recept: Stamppot met boerenkool en chorizo

Met dit koude en regenachtige weer is een stamppot natuurlijk heerlijk! Probeer deze variant eens. Een lekkere variant op de klassieke stamppot.

 

Voor 2 personen 

 

Ingrediënten 

  • 1 paprika
  • 75 gr chorizo
  • 1 kleine ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 200 gr boerenkool gesneden
  • 400 gr zoete aardappels
  • 0.5 tl witte wijnazijn
  • 100 gr geitenkaas

 

Bereiding 

1.Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met water. Kook de zoete aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze zacht en gaar zijn.

2.Snijd de paprika en chorizo in kleine stukjes en snipper de ui. Bak de chorizo, paprika en ui glazig in een pan (zonder olie).

3.Voeg vervolgens de boerenkool en de azijn toe en bak tot de boerenkool totdat deze geslonken is.

4.Giet de aardappels af en stamp tot een puree (met eventueel een scheutje melk of een beetje boter).

5.Meng de olijfolie en het boerenkoolmengsel door de puree.

6.Brokkel de geitenkaas over de stamppot en serveer de stamppot met de mosterd.