Recept: spicy volkoren noedels

Wist je dat je noedels ook in een volkoren variant hebt? Ook deze is hartstikke lekker! De vezels zijn goed voor de gezondheid en zorgen voor een verzadigd gevoel. Probeer jij de spicy noedels met broccoli en garnalen uit?
 
Voor 4 personen 
 
Ingrediënten 

  • 500 gram broccoli
  • 2 verse rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels arachideolie (of olijfolie)
  • 50 milliliter kraanwater
  • 400 gram Chinese wok groente sugarsnaps-paksoi
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 200 gram verse gekookte en gepelde garnaal
  • 200 gram Go-Tan volkorennoedels

 
Bereiding 

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes (wist je dat je de steel ook kunt eten?)
  2. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli 3 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt.
  5. Voeg vervolgens de knoflook, de peper en de wok groente toe en roerbak nog 5 minuten.
  6. Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen.
  7. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.

Geniet ervan!
 
 
 
 
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl