Recept: Sandwiches met lentegroenten en ricottaspread

Aan het weer is het misschien nog niet goed te zien, maar de lente is begonnen! Daarom tijd voor een lekker fris lunch recept. Ook fijn, het staan met een handomdraai op tafel!

 

Voor 4 boterhammen 

 

Ingrediënten 

 

Bereiding

  1. Schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgette en doe deze samen met de aspergetips in een grote kom.
  2. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper. Laat even staan.
  3. Doe de ricotta samen met de melk en peper en (klein beetje) zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een romig geheel.
  4. Overgiet de diepvriestuinerwten met koken water en laat ze ontdooien.
  5. Snipper de rode ui.
  6. Besmeer het brood met de ricottaspread.
  7. Verdeel hierover de courgettelinten, aspergetips, tuinerwten en rode ui. Garneer met Parmezaanse kaas (in snippers of geraspt), flink wat peper en klein beetje zout en nog wat olijfolie extra vierge.

 

Dit recept is geïnspireerd door brendakookt.nl