Recept: Romige cashew currry

Een dagje vegetarisch met lekker veel groente? Probeer dan eens deze romige cashew curry! De cashewnoten zorgen ervoor dat je verzadigd bent en de eiwitten binnenkrijgt.

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten

  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 150 ml ongezoete sojadrink
  • 300 ml water
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram verse koriander
  • 1 limoen
  • 2½ eetlepels olijfolie
  • 150 gram gesneden shiitake
  • 1½ eetlepel garam masala
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 450 gram diepvries gebroken sperziebonen
  • 375 gram tofu naturel
  • 1½ eetlepel volkoren tarwemeel
  • 400 gram koelverse bloemkoolrijst

 

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten in een kom of in de beker van de staafmixer en voeg de sojadrink en ⅓ van het water toe en laat 2 uur weken.
  2. Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen en de knoflook en koriander fijn.
  3. Halveer de limoen en pers een halve limoen uit. Snijd de andere helft in 4 parten.
  4. Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan en bak de ui en shiitake 3 min. op middelhoog vuur.
  5. Voeg de knoflook en ⅔ van de garam masala toe en bak 1 min. mee.
  6. Pureer ondertussen de cashewnoten met het vocht met een staafmixer tot een dikke saus.
  7. Doe de tomatenblokjes, cashewsaus en de rest van het water in de pan. Voeg de sperziebonen toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met een deksel op de pan zachtjes koken. Breng op smaak 1 el limoensap (per 4 personen) en peper.
  8. Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
  9. Wentel ze in een kom door het tarwemeel en de rest van de garam masala. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 5 min. op middelhoog vuur krokant. Keer regelmatig.
  10. Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min. en giet af.
  11. Meng de helft van de koriander door de bloemkoolrijst. Verdeel de bloemkoolrijst over diepe borden en schep de cashewcurry erop. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met een partje limoen.

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door AH.nl