Recept: ratatouille met linzen en brood

Ratatouille is een goede manier om lekker veel groente binnen te krijgen. En met deze variant heb je gelijk je portie peulvruchten binnen en eet je een dagje zonder vlees! Probeer jij hem uit?

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 3 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika’s
  • 1½ eetlepel cajunkruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 150 ml water
  • 200 gram linzen
  • 1 roggebrood

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de tenen knoflook fijn en snijd de aubergine en courgettes in blokjes van ca. 1 cm.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 2 cm.
  4. Schep de gesneden groente om met de knoflook, cajunkruiden, ⅔ van de olijfolie en bestrooi met peper. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  5. Snijd ondertussen de ui fijn.
  6. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut op middelhoog vuur.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, rodewijnazijn en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste minuut de linzen toe.
  8. Meng de geroosterde groenten door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  9. Snijd het brood in dikke plakken, snijd deze schuin doormidden en serveer bij de ratatouille.

Eetsmakelijk! 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door AH.nl