Recept: Quiche met kip en champignons

Een makkelijk recept wat je zo de oven inschuift! Lekker en makkelijk, ideaal! Probeer jij het recept uit?

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 500 gram kastanjechampignons, in stukjes
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 3 eieren
  • 200 ml magere yoghurt of melk
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte jongbelegen kaas 30+
  • 3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook), fijngehakt
  • ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook de kipfilet en de champignons 5 minuten in water.
  3. Bekleed intussen de vorm met het deeg.
  4. Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
  5. Klop de eieren los en klop er vervolgens de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en peper naar smaak door.
  6. Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem en schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
  7. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
  8. Eetsmakelijk!

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door gezondidee.mumc.nl