Recept: Marokkaans gevulde taco’s

Taco’s zijn een typisch Mexicaans gerecht. Maar deze taco’s zijn geïnspireerd door de Marokkaans cultuur. Met heerlijke Marokkaanse ingrediënten zijn deze taco’s een variatie op de originele. Probeer jij ze uit?

 

Voor 8 stuks 

 

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 125 gram kikkererwten
  • 8 mini wraps
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 175 gram pulled oats of vegetarisch gehakt of mager rundergehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml groentebouillon
  • Halve eetlepel harissa (naar smaak)
  • Halve eetlepel rashanout
  • 75 gram peen julienne
  • Peterselie (naar smaak)
  • Turkse of Griekse yoghurt 0%

 

Bereiding 

  1. Hak de rode ui fijn. Bak deze in een pan met een beetje olie.
  2. Voeg de pulled oats of het (vega) gehakt toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree, ras el hanout en harissa (naar smaak) toe.
  4. Giet de bouillon er bij en laat het mengsel zachtjes pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Proef of hij goed op smaak is.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de abrikozen in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het mengsel en warm nog even door.
  6. Bak de mini wraps een minuutje in een droge koekenpan of verwarm kort in de oven.
  7. Zet de wraps in een schaal en vul ze met peen julienne en het Marokkaanse mengsel.
  8. Garneer met yoghurt en wat peterselie.

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl