Recept: groene smoothie

Smoothies worden over het algemeen gezien als een ”ongezonde” keuze. Dit komt, omdat er vaak heel veel fruit wordt toegevoegd en soms ook nog vruchtensappen. Daarnaast worden er geen vezels en eiwitten toegevoegd, waardoor de smoothie niet verzadigd. Maar wist je dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn! Door een combinatie van groente en fruit te maken zit de smoothie minder hoog in fruitsuiker en is er een betere balans. Voeg nog yoghurt en bijvoorbeeld havermout of lijnzaad toe en je hebt een volwaardige smoothie! Welke variant probeer jij uit?

 

Variant 1 

Ingrediënten:

  • 1 banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
  • Handje spinazie (dit mag ook bevroren zijn)
  • Halve avocado
  • 25 gram havermout
  • Sap van een halve citroen
  • 100 ml halfvolle melk of plantaardige melk
  • 100 gram magere kwark
  • Kaneel naar smaak

 

Variant 2 

Ingrediënten:

  • 100 gram mango (dit mag ook bevroren zijn)
  • Handje boerenkool (dit mag ook bevroren zijn)
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 25 gram havermout
  • Sap van een halve citroen
  • 100 ml halfvolle melk of plantaardige melk
  • 100 gram magere kwark
  • Kaneel naar smaak

 

Bereiding:

  1. Gooi alles bij elkaar in de blender en meng tot een glad geheel.